Naprostá paráda! Adamstalu vládnou Češi

Stanislav Matuš
Naprostá paráda! Adamstalu vládnou Češi

Úvodní kolo Euram Bank Open se českému duu Stanislav Matuš - Ondřej Lieser povedlo na výtečnou! Prvně jmenovaný dělí vedení, nejlepší český hráč pro změnu trefil hole-in-one.


Co k tomu říct. První kolo Euram Bank Open bylo pro českého diváka naprosto snové. Stanislav Matuš zahrál sedm birdie, nevyrobil žádnou chybu a společně s Australanem Deyenem Lawsonem dělí vedení.

Parádně začal i Ondřej Lieser. Ten už v minulém týdnu zářil, nyní si na úvod v Adamstalu připsal kolo za 65 ran (-5). Lieser sice na dvojce zahrál bogey, poté ale připsal čtyři birdie a především eso na dvanáctce!

Dělené šesté místo je tak také skvělým úspěchem a oba čeští golfisté by si jistě měli zahrát i o víkendu. Pět ran pod par hraje také Joost Luiten, jeden z hlavních favoritů druhého turnaje European Tour po návratu.

Cut je momentálně přesně na skóre even par, bojovat tak budou muset Fin Roope Kakko (PAR), Rhys Enoch (+1) či Matteo Manassero (+2).

Nejbláznivější kolo zahrál druhý jmenovaný. Kromě eaglu na trojce zapsal dvě bogey a také pět birdie. Kromě toho ale tři dabláče a z děleného 99. místa jej tak zítra čeká pořádný boj.