Hvězdný flight nezačal na Memorialu zle, další hvězdy naprosto vyhořely

PGA TOUR
Hvězdný flight nezačal na Memorialu zle, další hvězdy naprosto vyhořely

Hvězdný flight ve složení Tiger Woods - Rory McIlroy - Brooks Koepka nezačal vůbec špatně. V čele Memorialu je Tony Finau, některé další hvězdy ale zcela vyhořely.


Tony Finau udělal hned tři chyby, k tomu ale připsal devět birdie a je v čele o jedinou ránu před Ryanem Palmerem, který jako jeden z mála vůbec nechyboval.

Hvězdné trio Woods - McIlroy - Koepka odehrálo velmi dobré úvodní kolo. Světová jednička jde dva údery pod par, navrátilec Woods je ránu pod par a Koepka zatím hraje v paru.

Perfektně obsazený turnaj už má ale několik adeptů na cut. O víkendu zřejmě nebudou hrát takové hvězdy jako Dustin Johnson, Rickie Fowler, Bubba Watson, Xander Schauffele, Matthew Wolff či Graeme McDowell.

Kupříkladu Wolff zahrál "sněhuláka" na trojce, triple bogey připsal na tříparové šestnáctce. Dustin Johnson i přes tři birdie poztrácel dokonce osm ran. Kromě triplu na dvanáctce zahrál čtyři bogey během pěti jamek na konci první devítky a dvakrát musel zkousnout na čtyřparu šestku.

S jediným birdie a skóre +9 odcházel z prvního kola Rickie Fowler. Podobně jako Wolff zahrál na šestnáctce triple, k tomu přidal sedm bogey. Nate Lashley a Jason Kokrak se po prvním kole odhlásili, leaderboard pak uzavírá Švéd David Lingmerth s +10.