Lieser útočí na posunutí svého rekordu, Matuš se propadl do páté desítky

Stanislav Matuš
Lieser útočí na posunutí svého rekordu, Matuš se propadl do páté desítky

Ondřej Lieser se ve třetím kole Euram Bank Open zlepšil o tři rány a má blízko k překonání svého vlastního maxima na European Tour. To Stanislav Matuš se propadl, po dvou double-bogey je až na konci páté desítky. 


Stanislav Matuš znovu začal velmi dobře, po birdie na jedničce ale hned vzápětí přišel o ránu, následně zapsal dva dabláče na šestce a na devítce. Na dvanáctce si vzal jednu ránu zpět, ale hned o ni přišel.

Se skóre -2 tak do finále vystartuje z dělené 48. pozice. Výrazný posun nahoru naopak zaznamenal Ondřej Lieser. Ten prožil poklidné kolo s jedním bogey, dvěma birdie a jedním eaglem, v současné chvíli tak dělí 31. příčku.

Brutální propad zažil španělský golfista Santiago Ben Tarrio. Ten ve třetím kole netrefil jediné birdie. Na trojce připsal eagle, kromě toho ale osmkrát zachyboval a na čtyřparové devítce zahrál 10! Celkově tak dnes přišel o 12 ran.

Ze hry o titul vyřadila desítka i Joosta Luitena. V prvním kole zahrál na sedmičce birdie, dnes na ni ztratil pět úderů. S -8 je tak až dělený jedenáctý a na vedoucího Francouze Robina Sciota-Siegrista ztrácí osm úderů. 348. hráč světa dnes zahrál devět birdie bez jediné chyby a do finále půjde se slibným náskokem tří ran.