Triple-bogey a hůře. Na Memorialu bylo k vidění až příliš mnoho minel

PGA TOUR
Triple-bogey a hůře. Na Memorialu bylo k vidění až příliš mnoho minel

Jen devět hráčů skončilo na turnaji Memorial Tournament v červených číslech. Mnoho hvězd vůbec neprošlo cutem a silné povětrnostní podmínky dělaly výrazné potíže. 


37 hráčů mělo na Memorialu ve své skórkartě triple-bogey nebo hůře. Pět hráčů takto chybovalo hned dvakrát, vítězem se ale zcela jasně stal Dustin Johnson, který zahrál triple hned třikrát.

K vidění bylo tedy celkem 44 naprostých minel, z toho 5 quadruplů a dva výsledky, při kterém hráči ztratili pět ran. Konkrétně jde o Brysona DeChambeaua a jedinou desítku na turnaji (druhé kolo na patnáctce) a také o Paula Caseyho (tříparová dvanáctka zahraná za osm).

Zpět k největším "minelantům". Dvakrát zachybovali Vijay Singh, Viktor Hovland a Cameron Smith, všichni ztratili během dvou jamek šest ran. Matthew Wolff a Jimmy Walker chybovali jednou za triple a jednou za quadruple-bogey.

Nejhůře dopadl Dustin Johnson, který v Muirfield Village skončil na předposlední pozici. V prvním kole hrál triple na tříparové dvanáctce, v pátek chyboval na devítce a osmnáctce, v obou případech šlo o čtyřparovky.

Nejvíce se chybovalo na druhé devítce - pouze 10 chyb pochází z devítky první. 

Dominantní v tomto případě byla šestnáctka, kde zaváhalo hned dvanáct hráčů. Na tříparové dvanáctce chybovalo pět golfistů (Champ, D. Johnson, Casey, García, Horschel), patnáctka poté zaskočila čtyři hráče (Hovland se Strakou hráli triple, Walker quadruple a DeChambeau již zmíněnou desítku).

Nejvíce se chybovalo samozřejmě v kolech před cutem. V prvním kole zaváhalo deset golfistů, ve druhém poté 17 hráčů (D. Johnson dvakrát). A na závěr něco o úspěšnosti hráčů i přes vyšší číslo na jedné z jamek.

Cutem se i přes triple bogey a hůře protáhlo devět hráčů, patnácti hráčům vystavila chyba stopku již před víkendem a Danny Lee se v polovině druhého kola rozhodl Memorial opustit. Další hráči, konkrétně jich je 12, chybovali až o víkendu. V první a poslední skupině jsou Vijay Singh a Cameron Smith, kteří chybovali jak v úvodních dvou kolech, tak o víkendu.