Thompson se dočkal, na PGA Tour slaví po dlouhých sedmi letech

PGA TOUR
Thompson se dočkal, na PGA Tour slaví po dlouhých sedmi letech

Michael Thompson není známé jméno, ale to se nyní může změnit. Se svojí vyrovnanou hrou, odolnou psychikou a rodinným zázemím teď může vyhrávat častěji než po sedmi letech. A získat si mnoho nových fanoušků, jeho emotivní rozhovor po dohrání dojal kdekoho.


Ve světle předchozího Memorialu vypadal 3M open na TPC Twin Cities jako chudý příbuzný, protože hodně známých jmen odpočívalo a i finanční odměna byla nižší, ale i zde nebylo o zážitky nouze. Třeba Sangmoon Bae hned ve čtvrtek nastavil nový rekord v záchraně paru z nejdelší vzdálenosti. Po dvou ranách do vody na posledním pětiparu trefil jamku z 225 metrů. Hrál Brooks Koepka, ale ten neprošel cutem, na rozdíl od svého bratra. Stejně jako Bubba Watson nebo Tommy Fleetwood, který se vrátil za oceán po dlouhé karanténě. Čechy potěšila alespoň účast Alexe Čejky. Ten sice cutem prošel, ale jinak jsme o něm moc neslyšeli, skončil dělený 46.

Šanci tudíž dostala méně známá jména. Až do neděle se držela na čele dvojice Thompson – Werenski, ten ale nedělní tlak neunesl. Skoro to vypadalo, že Thompson snadno zvítězí stylem start-cíl, ale zase tak jednoduché to nebylo. Víkend byl napínavý, hodně hráčů zahrálo skvělá kola. V sobotu i neděli třeba Adam Long, který jen tak tak prošel cutem a nakonec bojoval o vítezství díky kolům za 63 a 64. Nahoru se tlačili hráči jako Finau, Shelton, Howell III., Grillo, Noren, Homa, Tringale nebo Schwartzel. Thompson v klidu odrážel jejich útoky a hrál si svou spolehlivou hru. Nejvíce se mi líbila jeho rána z písku na 16. jamce, která patřila k ozdobám turnaje.

Poslední pětiparová jamka vybízela ke skórování a také k riskování. Dotahovačům ani nic jiného nezbývalo, snažili se trefit druhou ranou green a pak zahrát eagle. Bylo zábavné a zároveň útrpné sledovat jednoho po druhém, jak se snaží marně a odcházejí „jen“ s birdie. Na Thompsona by to stejně nestačilo. Ten šel v klidu na green až třetí ranou, ale pak zavěsil delší putt do birdie a zvítězil o dvě rány. Druhý skončil Adam Long, který byl opravdu často dlouhý, a za ním se o třetí místo podělilo hned devět hráčů včetně souputníka vítěze Richyho Werenskiho nebo Tonyho Finaua. Ten hraje sice krásný golf, často končí v Top 10, ale vítězství má stále jen jedno.

Blíží se série atraktivních turnajů. Tento týden to bude World Golf Championship – FedEx St. Jude. A hned poté se konečně dočkáme prvního majoru sezóny - PGA Championship. Oba turnaje loni vyhrál Brooks Koepka, který se letos zatím trápí. Dočkáme se překvapivého vítěze, nebo uspěje známá hvězda?