Triumf Michaela Thompsona na 3M Open v číslech

PGA TOUR
Triumf Michaela Thompsona na 3M Open v číslech

Michael Thompson se dočkal svého druhého triumfu na PGA Tour, když nejlépe zvládl turnaj 3M Open. Jak vypadal jeho uplynulý týden z pohledu čísel?


Mezi 1. a 2. titulem

Naposledy se Michael Thompson radoval z triumfu v roce 2013. Od té doby uplynulo sedm let a přesně 2702 dní. Zároveň v mezidobí odehrál celkem 166 turnajů, aniž by dosáhl na titul.

Oblíbený putter

Ping Anser 4, s tímto putterem hraje Thompson již od svých šestnácti let

Posun ve FedEx Cupu

Thompson nebyl vůbec daleko od toho, aby pro něj sezóna předčasně skončila. Nyní je ale jisté, že si minimálně dva úvodní turnaje play-off FedEx Cupu zahraje. Ze 151. místa se totiž posunul na 39., tedy o 112 příček výše.

Skórování

Na 3M Open zahrál Thompson 22 birdie a jen tři bogey. Také jej nepotkal žádný kolaps, nic horšího totiž nepřišlo. S celkovým skóre -19 tak zvítězil o dvě rány před Adamem Longem. V tomto ohledu nebyl nikdo lepší.

Drive

Jeho nejdelší drive měřil 351 yardů, stačí to na dělené desáté místo. Průměrně jeho drivy létaly do vzdálenosti 292,9 yardu, v této statistice mu patří až 46. pozice.

Záchrany z bunkeru

Michael Thompson se do bunkeru dostal během turnaje jen pětkrát. Čtyřikrát z toho vytěžil par či lépe, lepší statistiku má jen devět hráčů.

Trefování greenů a putting

V prvním kole trefil Thompson 18 greenů, zaznamenal tedy stoprocentní úspěšnost. Poté už se samozřejmě zhoršil, přesto z toho je solidních 83,33 %. Thompson netrefil jen 12 greenů v regulaci a v tomto případě je dělený třetí. V průměru na jamku měl vítěz 1,717 puttu, což ho dostalo na dělenou dvacátou pozici.