Kláru Spilkovou čekají čtyři turnaje v řadě

Klára Spilková
Kláru Spilkovou čekají čtyři turnaje v řadě

Po téměř půlroční přestávce se znovu rozbíhá LPGA a Klára SPILKOVÁ nebude chybět. Členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu odcestovala po dvoutýdenní aklimatizaci a karanténě z Floridy do Ohia, kde ji čekají dva turnaje za sebou.


Nejprve LPGA Drive on Championship od 31. července do 2. srpna (Toledo, prize money 1 milion USD) a poté Marathon Classic od 6. do 9. srpna (Sylvania, 1,7 milionu USD).

Ve skutečnosti půjde u české profesionálky o sérii čtyř turnajů v řadě, protože hned budou následovat dva starty v rámci LPGA ve Skotsku, Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open od 13. do 16. srpna (North Berwick, 1,5 milionu USD) a major AIG Women´s Open od 20. do 23. srpna (Troon, 4,5 milionu USD).

Hráčky čeká jiná LPGA, než dosud znaly, s každotýdenním testováním na covid-19. „Jeden test jsem už absolvovala před odletem ze Sarasoty. Do dvou dnů přišel negativní výsledek. Další test absolvuji po příletu v Ohiu,“ řekla Klára Spilková, která jako většina hráček bude bydlet ve stejném hotelu po oba americké turnaje, s doporučeními k opatrnosti a zůstávání ve vymezeném okruhu kolem LPGA. Pomáhat jí bude stálý caddie William St Onge.

Na zdravotnická opatření si už stačila zvyknout. „Na Floridě jsem zažila odpovědnější přístup než na začátku pandemie, kdy nikdo nic pořádně nevěděl a všude byla panika. Ve vnitřních prostorech se nosí roušky, všude se praktikuje social distancing. Když jsem šla do restaurace, sedla jsem si venku. Všechno se desinfikuje, mnohem pečlivěji než u nás. O mnoho klidnější je létání. Letiště jsou prázdná, nikde žádné fronty, vše jde rychle,“ popsala golfistka situaci.

Na Floridě mohla během karantény normálně žít a věnovala se tréninku jak na cvičných plochách, tak při herních situacích. Přemýšlela o „zahřívacím“ startu na nějaké minitour, ale buď byly přihlášky už uzavřené, nebo se hrálo daleko od Sarasoty, kde Klára bydlí.

„Těším se na nový začátek sezony,“ uvedla hráčka, která hned při své prvním lednovém startu skončila osmá na Gainbridge LPGA v Boca Raton a zaznamenala svůj nejlepší výsledek vůbec. Rovněž ji může těšit fakt, že pro další sezonu nelze přijít o aktuální kartu na LPGA. Postavení hráčky postoupivší z Q-Series se ale dá ještě vylepšit letošními výsledky.

Po čtyřech týdnech na LPGA si Klára Spilková chce dát herní přestávku. Turnaj Tipsport Czech Ladies Open, který se hraje na Ladies European Tour od 28. do 30. srpna v Berouně, nyní neplánuje. „Budu mít za sebou náročný program a další porce turnajů mě teprve bude čekat. Nejspíš si dám volno a zůstanu ve Skotsku,“ sdělila profesionálka.