Hřiště na Tipsport Czech Ladies Open připraveno

Hřiště na Tipsport Czech Ladies Open připraveno

Tipsport Czech Ladies Open, největší golfová událost roku na českém území, dostala další konkrétní obrysy po návštěvě turnajového ředitele profesionální Ladies European Tour v Berouně. Joao Pinto si prohlédl hřiště s parem 72, kde se bude od 28. do 30. srpna hrát na tři kola o 200 000 euro, a zároveň stanovil tzv. set-up, nastavení jamek a odpališť pro turnaj evropské elity.


„Nemůžu být nadšenější,“ uvedl Joao Pinto na tiskové konferenci v Beroun Golf Clubu. „Hřiště bude směsí dramatických výzev a skórovacích jamek. Půjde o první turnaj LET na kontinentu po pandemické přestávce a díky zapálenosti organizátorů věřím, že půjde o úspěšný návrat hráčské špičky kontinentu.“

Turnajový promotér Luboš Koželuh poděkoval za podporu všech klíčových partnerů, sázkové společnosti Tipsport, Beroun Golf Clubu a Ladies European Tour. „Měli jsme dlouhé období nejistoty, zda vůbec bude možné turnaj uspořádat. Přípravy nebyly jednoduché a pořád řešíme detaily spojené s novou situací, ale jsme si už jisti, že vše bude stoprocentní,“ řekl promotér.

Opětovnou podporu turnaji a českému golfu potvrdil Lubomír Ježek, vedoucí manažer sponzoringu a médií Tipsportu. „Vedle tenisového turnaje WTA je tato akce naší největší v letošním roce. Loni se turnaj povedl a dává nám ještě větší smysl, že se přesunul do Berouna, kde sídlí naše společnost,“ uvedl Lubomír Ježek s tím, že Tipsport bude opět na událost vypisovat kurzové sázky. Navíc, hráčky budou na jamce číslo 6 soutěžit o prémii 10 000 eur za hole-in-one.

„Každá akce nás posouvá výš, a v případě Ladies European Tour to bude výjimečná událost,“ těší se Vojtěch Matějček, prezident Beroun GC.

Hráčky čeká hřiště o délce 5703 metrů, hrané převážně ze žlutých a také z bílých odpališť. Greeny budou připraveny na rychlost 10,5 stopy. Pro účastnice platí přísná zdravotní opatření od LET, s doporučením zůstávat v turnajové „bublině“ mezi oficiálním hotelem a hřištěm a také s dopravou vlastními či půjčenými vozy. Probíhat bude průběžné testování na covid-19.

 

České zástupkyně by měly mít zhruba deset startovních míst na pozvání. Z profesionálek Kateřina Vlašínová, Šideri Váňová, Lucie Hinnerová, Eva Koželuhová a Kristýna Napoleaová. Z amatérek mají start potvrzen Sára Kousková, Tereza Melecká a Tereza Koželuhová, na další místa je čtyři nebo pět kandidátek. Navíc je stále otevřena účast některých zahraničních hvězd.

Diváci budou mít na Tipsport Czech Ladies Open vstup za symbolických 100 korun na den, v čem je také cena parkování. Přímé přenosy z posledních dvou turnajových kol odvysílá Česká televize v několika dvouhodinových blocích.