Thomas světovou jedničkou i lídrem FedEx Cupu. Hlavním favoritem prvního majoru je ale někdo jiný

PGA TOUR
Thomas světovou jedničkou i lídrem FedEx Cupu. Hlavním favoritem prvního majoru je ale někdo jiný

Justin Thomas ovládl turnaj WGC, stal se novou světovou jedničkou a je i lídrem FedEx Cupu. Největším favoritem blížícího se prvního majoru nicméně není. 


Tři výhry, devět umístění v TOP 10, obrovský náskok v čele FedEx Cupu i pozice světové jedničky. Justin Thomas by si těžko mohl přát více. A přesto přeje.

Podruhé v kariéře by chtěl získat major, podruhé v kariéře by se tento týden mohlo jednat o PGA Championship. Thomas je jedním z největších favoritů na zisk primátu, společně s Rorym McIlroyem, Brysonem DeChambeau, Xanderem Schauffelem či nedávnou světovou jedničkou Jonem Rahmem.

Největším favoritem ale nadále zůstává expert na majory Brooks Koepka. Obhájce prvenství i letos potvrzuje, že na "obyčejné" turnaje není stoprocentně koncentrován.

Jen dvakrát skončil v TOP 10, vítězství nemá žádné. V uplynulém týdnu ale na WGF St. Jude Invitational obsadil druhou příčku a konečně dal o sobě vědět. Na majory se vždy dokáže dokonale nachystat a tak není divu, že je před všemi ostatními favorizován.

První major sezóny US PGA Championship je na programu již tento týden. Kdo podle Vás může uspět tentokrát? Své tipy nám můžeme sdělit v komentářích.