TOP 5 flightů blížícího se PGA Championship

PGA TOUR
TOP 5 flightů blížícího se PGA Championship

Již zítra startuje první major letošní sezóny - PGA Championship. Organizátoři turnaje připravili hned několik hvězdných flightů, v úvodních dvou dnech půjdou spolu například Tiger Woods, Rory McIlroy a nynější světová jednička Justin Thomas.


Gary Woodland - Brooks Koepka - Shane Lowry

Co více chtít než vítěze posledních tři majorů. Brooks Koepka obhajuje triumf na PGA Championship a skvěle se na něj naladil druhým místem na akci WGC. Woodland opanoval U.S. Open, Lowry získal major na domácím The Open.

Jordan Spieth - Justin Rose - Dustin Johnson

Dva vítězové FedEx Cupu, všichni tři vítězové U.S. Open. Největší motivaci má Spieth, který by mohl dokončit kariérní grandslam. Otazník je u Dustina Johnsona, který měl v posledních týdnech menší zdravotní potíže.

Justin Thomas - Tiger Woods - Rory McIlroy

Flight snů. Dvě bývalé světové jedničky, jedna současná. Woods s McIlroyem získali dvakrát triumf ve FedEx Cupu, Thomas má dobře nakročeno k dorovnání obou. Thomas je lídrem, vyhrál navíc poslední turnaj PGA Tour. Ve výhodě jsou ale Woods s McIlroyem, kteří již triumfovali v Harding Parku. Woods zde vyhrál WGC-American Express v roce 2005, McIlroy triumfoval o deset let později na WGC-Dell Technologies Match.

Rickie Fowler - Bryson DeChambeau - Adam Scott

Od Brysona DeChambeaua se znovu čekají neuvěřitelné drivy, které mu mohou výrazně pomoci k prvnímu majoru. Toho by se rád dočkal i "věčný" čekatel Rickie Fowler. Pro Adama Scotta půjde o první turnaj po dlouhé pauze, letos triumfoval na Genesis Invitational.

Jon Rahm - Phil Mickelson - Sergio García

Španělské duo doplní Phil Mickelson, který obsadil v minulém týdnu parádní druhou příčku. Rahm ztratil pozici světové jedničky hned týden poté, co ji získal. Ovládl ale Memorial a je jedním z velkých favoritů. Od Garcíi se tolik nečeká, v Harding Parku ale může zcela jistě všechny šokovat.