Leaderboard PGA Championship 2020: Daye a Todda stíhají Koepka či Kaymer

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship 2020: Daye a Todda stíhají Koepka či Kaymer

První kolo prvního majoru této sezóny je za námi. V čele PGA Championship jsou Jason Day a Brendon Todd, mnoho favoritů ale ztrácí jedinou ránu. 


-5 Jason Day, Brendon Todd

Zatímco Todd zahrál dvě bogey a přidal sedm birdie, Day nechyboval. Čisté kolo s pěti birdie jej posunulo do děleného čela. Oba skórovali shodně na jedničce, desítce a sedmnáctce.

-4 Zach Johnson, Martin Kaymer, Brooks Koepka, Michael Lorenzo-Vera, Justin Rose, Xander Schauffele, Brandon Steele, Scottie Scheffler, Bud Cauley

Překvapením jsou výkony evropských hráčů. Jedinou ránu ztrácí Justin Rose a senzačně také bývalá světová jednička Martin Kaymer či Francouz Michael Lorenzo-Vera. Se dvěma bogey odehrál povedené kolo taktéž obhájce titulu Brooks Koepka, s jednou poté Xander Schauffele.

-3 Tony Finau, Tom Lewis, Hao-Tong Li, Alex Noren, Gary Woodland a 3 další

O dvě rány zpět jsou další Evropané, konkrétně Alex Noren a Tom Lewis. Bezchybně začal Gary Woodland, perfektní starty obou devítek poté zaznamenal Tony Finau, který skóroval na jedničce a dvojce a poté i na desítce a jedenáctce.

-2 Tiger Woods, Patrick Reed, Viktor Hovland, Paul Casey, Bryson DeChambeau, Shane Lowey, Adam Scott a 6 dalších

Další známá jména. Tiger Woods zažil vynikající úvod, po bogey na dvojce byl ale zpět na skóre even par. Tři birdie v průběhu čtyř jamek ale znamenají dělené dvacáté místo. Hned sedm birdie trefil Bernd Wiesberger, pět chyb ale také není málo. O nejzajímavější událost dne se poté postaral Bryson DeChambeau, který po jedné své ráně zlomil svůj driver.

-1 Matthew Wolff, Dustin Johnson, Collin Morikawa a 12 dalších

Poklidné kolo prožil Matthew Wolff, s dvěma birdie a jedním bogey se dostal pod par podobně jako Dustin Johnson a Collin Morikawa.

even PAR Tommy Fleetwood, Henrik Stenson, Jon Rahm, Rory McIlroy, Kevin Na, Hideki Matsuyama a 14 dalších

Nad hranicí cutu se pohybují také bývalé světové jedničky Jon Rahm a Rory McIlroy, z evropského osazenstva hráli v paru taktéž Victor Perez, Tommy Fleetwood, Henrik Stenson a Sepp Straka

+1 Matt Wallace, Rory Sabbatini, Webb Simpson, Matt Kuchar, Justin Thomas a 17 dalších

Justin Thomas byl po jedenácti jamkách -2, ale závěr mu brutálně nevyšel. Na trojce a sedmičce zapisoval dabláče a momentálně jej tak čeká boj o víkend.

+2 Phil Mickelson, Graeme McDowell, Tyrrell Hatton a 16 dalších

Phil Mickelson šel po sedmi jamkách -1, další birdie ale přidat nedokázal. Na patnáctce navíc ztratil dvě rány a v pátek bude muset výrazně zabrat.

+3 Jordan Spieth, Sungjae Im, Sergio García, Ian Poulter, Rickie Fowler, Patrick Cantlay a 13 dalších

Některým hvězdným hráčům úvodní kolo PGA Championship hrubě nevyšlo. Fowler i přes pět birdie ztratil tři rány, stejně si vedli například i Charl Schwartzel, Keegan Bradley či Jimmy Walker.

+4 Max Homa, Jazz Janewattananond a 9 dalších

+5 Danny Willett a 5 dalších

+6 ... 3 hráči

+7 ... 3 hráči

+8 ... 3 hráči

+9 Ryan Vermeer

+10 Rich Beem

+12 Zach J. Johnson