Leaderboard PGA Championship: Šokující lídr, naprosté selhání Kaymera

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship: Šokující lídr, naprosté selhání Kaymera

PGA Championship má naprosto senzačního lídra, je jím Hao-Tong Li se skóre -8. Překvapivě poté končí Martin Kaymer, jenž zahrál vskutku příšerné kolo.


-8 Hao-Tong Li

114. hráč světového žebříčku hrál dobře už v prvním kole, včera ale hrál bez jediné chyby a díky pěti zásahům se se skóre -8 dostal do čela prvního majoru sezóny.

-6 Daniel Berger, Jason Day, Tommy Fleetwood, Brooks Koepka, Michael Lorenzo-Vera, Justin Rose

Perfektní kolo vystřihl Tommy Fleetwood, jeho 64 je kolem dne. Pod par hráli i Day, Rose či Koepka, ve hře o major je naprosto senzačně i Francouz Michael Lorenzo-Vera.

-5 Paul Casey, Cameron Champ, Brendon Todd

Cameron Champ z boje o cut udělal boj o titul, v pátek hrál 64. Caseyho může mrzet double-bogey na osmnáctce, jinak by byl samostatně druhý.

-4 Dustin Johnson, Xander Schauffele, Bernd Wiesberger

Další překvapivé jméno mezi elitou, od rakouského golfisty se toho příliš nečekalo. Na děleném jedenáctém místě jsou i Dustin Johnson a Xander Schauffele, tedy dva horcí favorité na případné vítězství.

-3 Tony Finau, Hideki Matsuyama, Scottie Scheffler, Brandon Steele, Matthew Wolff

-2 Bryson DeChambeau, Collin Morikawa, Patrick Reed, Adam Scott, Harold Varner III, Bernd Snedeker

DeChambeau vyměnil driver a pětkrát mohl zapisovat birdie. Jenže v jeho skórkartě je i stejný počet bogey. 

-1 Viktor Hovland, Joost Luiten, Jon Rahm, Rory McIlroy, Webb Simpson a 4 další

Webb Simpson zahrál bezchybné kolo se dvěma birdie, na skóre -1 je poté mezinárodní pole v čele s pěticí Evropanů ve složení Luiten, Rahm, Perez, McIlroy, Hovland.

even PAR Tiger Woods a 5 dalších

Woods hned na jedničce neproměnil poměrně jednoduchý putt do birdie, celou devítku poté obešel za +2. Na druhé devítce hrál v paru a to je i jeho celkové skóre. O dvě rány se propadl i Shane Lowry, "pozadu" nezůstali ani Keith Mitchell.

+1 Phil Mickelson, Jordan Spieth, Ian Poulter a 11 dalších

Phil Mickelson zvládl velmi dobře svou úvodní devítku, po chybách na šestce a osmičce to ale vypadalo, že se cutem neprotáhne. Díky birdie na závěrečné devítce jej ale nakonec o víkendu uvidíme. O pět ran oproti úvodnímu kolu se zlepšil Jordan Spieth a s mankem devíti ran na Hao-Tonga půjde do sobotního boje.

CUT 

Některá velká jména budou mít o víkendu volno. Na vysněný major nedosáhne ani teď Rickie Fowler, mimo hru jsou také Jim Furyk, Marc Leishman, Tyrrell Hatton, Matt Fitzpatrick, Max Homa, Danny Willett či Rafa Cabrera-Bello. O rovných devět ran se zhoršil Tom Lewis. Zatímco ve čtvrtek nechyboval a zařadil se na čelo leaderboardu, včera pouze jednou zaskóroval a propadl se mimo postupové pozice. Ještě hůře si ale vedl Martin Kaymer. Po prvním kole dělený druhý zahrál kolo o 16 ran hůře! Kromě jediného úspěchu na desítce zapsal osm bogey, double na devítce a triple na šestce.