Výsledky jako na houpačce. Horsfield znovu útočí na titul

Výsledky jako na houpačce. Horsfield znovu útočí na titul

Další velmi zajímavé kolo prožil na Celtic Classic Sam Horsfield. I přesto před víkendem vede a útočí na druhý titul po návratu European Tour. 


Sam Horsfield ovládl Hero Open, o týden později neprošel na English Championship cutem. A nyní znovu hraje o trofej. Po dvou, nutno dodat bláznivých kolech, vede o jednu ránu před Thomasem Pietersem, který hraje soutěžní golf po pěti měsících.

Horsfield začal velmi zvláštně. Poprvé skóroval až na devítce, poté střídal bogey s birdie a z posledních šesti jamek čtyři využil ke skórování. Druhé kolo bylo ještě o poznání bláznivější.

Horsfield zahrál jediné bogey, k tomu přidal devět birdie. Na sedmnáctce jej vytrestala voda natolik, že z tříparové jamky odnášel šestku. Vzápětí ale osmnáctku proměnil v eagle. -11 je tak aktuálně první pozice.

O dvě rány zpět je Thomaas Detry či Andrew Johnston. Cutem se na poslední chvíli protáhl také Thorbjorn Olesen, o titul ale bojovat nebude.

Mimo hru poté jsou Joost Luiten, Renato paratore, Brandon Stone, Lucas Bjeregaard či Jorge Campillo. Předposlední pozici senzačně obsadil Andrea Pavan.

Skóre +19 rozhodně neodpovídá jeho žebříčkovému postavení. Největší problémy dělaly Italovi jamky osm a devět. Během dvou kol na nich poztrácel neuvěřitelných 12 ran!