Spilková ve čtvrté desítce, play-off nejlépe zvládla Lewis

Klára Spilková
Spilková ve čtvrté desítce, play-off nejlépe zvládla Lewis

Klára Spilková na Ladies Scottish Open obsadila velice solidní dělené 33. místo. Z triumfu se raduje Američanka Stacy Lewis, která hned na první jamce ukončila čtyřčlenné play-off. 


Favoritka po třech kolech Azahara Muňoz vyhořela na první devítce. Ztratila čtyři rány, díky dvěma birdie se ale do play-off nakonec probojovala. 

Společně s Dánkou Emily Pedersen ale na osmnáctce neskončila po druhé ráně na greenu a po úspěšném puttu Američanky bylo jasné, že si o titul Evropanky nezahrají.

Prodloužit play-off mohla krajanka Lewis Cheyenne Knight. Ta ale kratší putt do birdie zprava přehrála a o vítězce bylo rozhodnuto.

Klára Spilková se po senzačním kole a půl propadla a o TOP 10 nebojovala. Včera sice zahrála tři birdie, přidala ale čtyři bogey a především dabláče na dvojce.

Dnes začala skvěle a díky dvěma birdie v řadě posunula své skóre na +1. Po bogey na jedenáctce ale přišlo triple-bogey na dvanáctce a konec nadějí třeba na umístění v TOP 20. Po dalším bogey na patnáctce si spravila náladu na následující jamce. Perfektní druhou ranou a puttem získala eagle a konečné dělené 33. místo za skóre +4.