Brutální seniorský major. Slaví Kelly, jen dva hráči se dostali pod par

Brutální seniorský major. Slaví Kelly, jen dva hráči se dostali pod par

V Akronu v Ohiu se odehrál první a poslední major letošní sezóny Champions Tour. V náročných podmínkách jej ovládl Jerry Kelly, jen dva hráči se přitom dostali pod par hřiště. 


Čtyři majory byly zrušeny kvůli pandemii koronaviru a Senior Players Championship tak bylo jediným majorem seniorské Tour. Hrálo se o 3 miliony dolarů, především ale o prestižní trofej.

Tu nakonec ukořištil Jerry Kelly, který získal major poprvé ve své kariéře. V neděli mu k tomu pomohlo i eso na dvanáctce, nic už na jeho triumfu nezměnilo ani double-bogey z poslední jamky.

Pod parem hřiště skončil ještě Scott Parel, který mohl na závěrečné jamce Kellyho ohrozit. Místo birdie ale hrál bogey a na vítěze tak ztratil dvě rány. V paru skončili Miguel Ángel Jiménez a Colin Montgomerie, v TOP 10 se umístili i Ernie Els, Fred Couples, Mike Weir či Bernhard Langer.

Hrálo se v náročných podmínkách, tomu odpovídá i fakt, že skóre +10 stačilo na 27. místo. Vijay Singh hrál +13, Mark Calcavecchia dokonce +22, duo Angel Cabrera - John Daly +24.

Argentinec čekal na birdie až do posledního kola, dočkal se hned čtyřikrát a připsal si kolo za 68. Poslední pozici poté obsadil Blaine McCallister, skóre +41 mluví za vše.