Spilkovou mrzí neúčast v TOP 10. Nyní čeká na další major

Klára Spilková
Spilkovou mrzí neúčast v TOP 10. Nyní čeká na další major

Úspěšný návrat prožila Klára Spilková jak na turnaj Ladies European Tour, tak do domácího prostředí.


Na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně se po třech vyrovnaných kolech dělila o konečné 13. místo s výsledkem 7 pod par (70-70-69). Stala se tak nejlepší českou hráčkou turnaje, na němž hrála před domácím publikem poprvé po čtyřech letech. Byl to navíc její první letošní start na okruhu LET, protože se jinak plně věnuje druhým rokem americké LPGA.

„Na jednu stranu jsem spokojená, že jsem po letech mohla hrát doma a že se mi dařilo. Na stranu druhou mě trochu mrzí, že chybělo málo, abych skončila v celkové první desítce, což bylo moje přání pro turnaj. Chtěla bych poděkovat jak organizátorům, Tipsportu, Beroun Golf Clubu a Ladies European Tour, tak divákům, kteří mě přišli povzbudit v hojném počtu,“ řekla Klára.

Členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu potvrzovala pozici hlavní domácí favoritky už od začátku turnaje. Po prvním kole se dělila o 24. místo, po druhém byla na dělené 19. příčce a stálý vzestup zpečetila ve finále. V prvních dvou kolech šla s pozdější vítězkou, Dánkou Emily Pedersen.

„Zpočátku jsem byla nervózní, před domácími diváky to tak ale mívám vždy. Pak jsem si ovšem uvědomila, že mě chtějí moc podpořit, jsou tady pro mě a začalo se mi dařit, bylo to moc příjemné,“ uvedla Klára, které v Berouně dělal caddieho její trenér Greg Lavoie, zatímco mezi diváky byli rodiče, členové jejího podpůrného týmu a také mnoho přátel.

Po startu na Ladies European Tour má Klára Spilková týdenní herní přestávku, než se zúčastní dalšího turnaje v USA majoru ANA Inspiration.