Rahm už Johnsona dostihl, i ve druhém kole je čeká vzájemný souboj

PGA TOUR
Rahm už Johnsona dostihl, i ve druhém kole je čeká vzájemný souboj

Boj o triumf ve FedEx Cupu vrcholí. Dustin Johnson o svůj náskok dvou ran přišel, dostihl jej Jon Rahm, se kterým si tak dnes flight zopakuje. Nebezpečně se k této dvojici blíží Justin Thomas i novopečený tatínek Rory McIlroy. 


Dustin Johnson zvládl úvodní kolo na Tour Championship solidně. Na osmičce a devítce zaváhal, šlo ale o jediné chyby. K tomu pět birdie a celkové skóre -3.

Jelikož je ale Johnson vedoucím hráčem FedEx Cupu, finálový turnaj začal již s -10. Jon Rahm vyrobil chybičku hned na trojice a přišel o ránu, kterou získal na tříparové dvojce. Další průběh byl ovšem bezchybný a pět birdie stačilo na dorovnání světové jedničky.

Pozadu nezůstal ani Justin Thomas, jenž po kole také s jednou chybou ztrácí na vedoucí duo dvě rány. O další dva údery zpět je Rory McIlroy, který teprve předevčírem oslavil příchod svého potomka. 

McIlroy zahrál kolo dne za 64, stejně jako momentálně pátý Abraham Ancer. Ten v kole nechyboval, jeho highlightem je poté eagle na osmnáctce.

V červených číslech se udrželo 25 hráčů, trio Billy Horschel - Mackenzie Hughes - Joaquin Niemann hraje v paru, Kevin Kisner a Ryan Palmer hrají shodně +1 po rundě za 72 ran.