Andalucía Masters nápadně připomíná minulý týden na PGA Tour

Andalucía Masters nápadně připomíná minulý týden na PGA Tour

Evropská špička, tedy mimo té, která momentálně bojuje na Tour Championship, se tentokrát sjela do Španělska. Náročné podmínky ale ve Valderramě dělají své. 


V minulém roce kritizoval Rory McIlroy European Tour za to, že hřiště jsou příliš jednoduchá. Pokud by v tomto týdnu hrál na Andalucía Masters, asi by svá slova přehodnotil.

Ve Valderramě stačí po dvou kolech i skóre +2 na elitní desítku, pod parem hřiště se aktuálně nachází jen čtyři hráči. První pozici obsadil Američan John Catlin, na skóre -1 je poté silné evropské trio Donaldson - Larrazabal - Syme.

O titul ale bojují další, Soren Kjeldsen a italská dvojice Gagli - Migliozzi ztrácí na druhou pozici jen dvě rány, Martin Kaymer je na skóre +2, o další úder zpět je například Thomas Detry či Alvaro Quiros.

Cut byl nastaven na skóre +8, přesto několik hvězd může odpočívat. Do finálových kol se neprobojovali Renato Paratore, Sebastian Söderberg, Andy Sullivan, Benjamin Hebert, Andrea Pavan, Brandon Stone, Justin Walters, Marcus Armitage či Peter Hanson, který se na okruh vrátil po šesti měsících.

Během dvou kol nezahrál jediné birdie a se skóre +16 skončil mezi posledními. Z turnaje se poté v průběhu odhlásili Hao-Tong Li nebo Jordan Smith. Ten v průběhu prvních čtrnácti jamek zapsal jedenáct bogey a přednost dal raději odpočinku.