Johnson udržel vedení, Rahm tentokrát zklamal

PGA TOUR
Johnson udržel vedení, Rahm tentokrát zklamal

V boji o triumf ve FedEx Cupu si zatím nadále nejlépe vede Dustin Johnson, výrazně jej ale stíhají Sungjae Im či Xander Schauffele. To Jon Rahm neprožil ideální den, lepší kola má za sebou zcela jistě i Rory McIlroy. 


V Lake Louise bylo tentokrát k vidění spousta nepovedených ran. McIlroy i Rahm trefili vodu, mnoho puttů poté po "zmrzlince" skončilo mimo. 

V čele se udržel Dustin Johnson, tentokrát hrál ovšem v paru a skóre -13 mu tak před třetím kole zůstává. Jedinou ránu ztrácí Sungjae Im, lídr FedEx Cupu v době před koronapauzou.

Im včera zahrál parádní kolo za 64 ran s jedinou chybou. O další úder zpět je Xander Schauffele, na kterého v předposlední skupině čeká dnes Justin Thomas.

To Jon Rahm se výrazně propadl, kromě double-bogey na patnáctce, kde trefil již zmíněnou vodu, zahrál také tři bogey a pouze jediné birdie. Jeden úder nad hrál Rory McIlroy, ten už na další triumf ve FedEx Cupu ztrácí pět ran.

Mimo hru ale rozhodně není, stejně jako Tyrrell Hatton a Collin Morikawa (ob -9) či Brendon Todd (-8). Zklamáním dne je výkon Marca Leishmana, který po prvním kole za 66 ran zahrál včera 75 (+5). Po eaglu na trojce to přitom nevypadalo zle, další průběh kola ale přinesl jediné birdie a sedm bogey (všechny na čtyřparech).