Dustin Johnson vítězem FedEx Cupu!

PGA TOUR
Dustin Johnson vítězem FedEx Cupu!

Dustin Johnson podle očekávání ovládl letošní žebříček FedEx Cupu a díky vítězství na Tour Championship si přišel na 15 milionů dolarů.


Dustin Johnson sice neprožil své nejlepší kolo a po dvou chybách v řadě na konci úvodní devítky připustil drama, o prvenství ovšem nepřišel. Druhou devítku odehrál bezchybně, na poslední jamce zavěsil birdie a bylo jasno.

"Samozřejmě, hrál jsem velmi dobře. Ale myslím, že to může být ještě lepší. Ale po tomto vítězství jsem skutečně toužil. Na konci dne jsem chtěl držet tuto trofej, je to něco, co jsem chtělv v kariéře dokázat," uvedl po svém triumfu Johnson.

Ten po právu zůstává golfovou světovou jedničkou, zároveň si přišel na rovných 15 milionů dolarů.

Druhou pozici dělí Xander Schauffele a Justin Thomas, který se po Memorialu nechal slyšet, že ještě nikdy neviděl Dustina tak ztraceného. Tehdy zahrál dvě kola za osmdesát a neprošel cutem.

Čtvrtou pozici získal Jon Rahm, další už na amerického vítěze ztratili sedm a více ran. Rory McIlroy je až třetím nejlepším Evropanem, porazil jej i Tyrrell Hatton jako jediný anglický zástupce.

Elitní třicítku uzavřeli čtyři hráči s výkonem nad par hřiště - Kevin Na a Joaquin Niemann hráli +1, Marc Leishman +2 a Billy Horschel dokonce +4.