Spilková jde do akce, čeká ji druhý major sezóny

Klára Spilková
Spilková jde do akce, čeká ji druhý major sezóny

Druhý major rozeklané sezony 2020 má před sebou Klára Spilková. Po startu na Women´s Open a následujícím Tipsport Czech Ladies Open v Berouně, kde se dělila o 13. místo, ji čeká z dubna odložený major ANA Inspiration.


Hráčka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu startuje v kalifornském Rancho Mirage poprvé. Podmínky jsou jako obvykle při majoru hraniční, tentokrát hlavně kvůli vysokým teplotám a blízkým požárům.

Denně je čtyřicet stupňů Celsia ve stínu. První dva dny tu bylo navíc opravdu hodně kouře z požárů, které zuří v celé Kalifornii. Teprve ve středu se konečně dýchalo lépe,“ sdělila Klára Spilková první zkušenosti.

Absolutní špičku LPGA čeká hřiště, které se na rozdíl od dějišť tří jiných majorů nemění. „Jsem tu poprvé a je to fakt zážitek. Hřiště krásné a dlouhé, greeny tvrdé, ale naprosto čisté,“ dodala česká profesionálka.

Tak jako jiné americké turnaje proběhne i tento bez diváků. Před startem musela odstoupit kvůli pozitivnímu testu na covid-19 Angličanka Charley Hull.

Klára Spilková startuje do ANA Inspiration ve čtvrtek 10. září z 10. jamky ve 12.24 místního času. V Kalifornii je proti střední Evropě o devět hodin méně.