Ideální zakončení kola? Higgs trefil albatross

PGA TOUR
Ideální zakončení kola? Higgs trefil albatross

Turnajem Safeway Open odstartoval nový ročník PGA Tour. V čele se před víkendem Sam Burns, ránu turnaje ale bezpochyby předvedl jeho krajan Harry Higgs. 


V čele turnaje Safeway Open se nachází domácí Sam Burns se skóre -15. Stíhá jej Harry Higgs (-13) či Russell Knox (-12). Cutem se bez potíží protáhli i Sepp Straka, Stewart Cink, Emiliano Grillo, Jim Furyk či Phil Mickelson, který ovšem na lídra ztrácí devět úderů.

Hrát naopak o víkendu nebudou Sergio García, Shane Lowry, Erik van Rooyen, Martin Laird, Brandt Snedeker, Jordan Spieth, Rafa Cabrera-Bello, Luke Donald či Alex Čejka. Na cut bylo potřeba zahrát alespoň -5.

Ranou turnaje je bez jediné pochybnosti zásah Harryho Higgse na pětiparové devítce. Higgs na této jamce končil své druhé úspěšné kolo, když dokázal zahrát sedm birdie bez jediné chyby.

Na devítce ale přišlo něco nevídaného. Druhou ranou poslal Higgs míček do jamky a zaznamenal tak senzační albatross! Díky němu upsal ve druhém kole deset ran a plnohodnotně se dostal do hry o titul.