Čtvrtý ročník Amundi Czech Ladies Challenge hostí Zbraslav

LETAS
Čtvrtý ročník Amundi Czech Ladies Challenge hostí Zbraslav

Celkem sedmadvacet českých golfistek – pět profesionálek a 22 amatérek – se představí na turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, který je součástí druhé evropské „ligy“ LET Access Series. Turnaj s dotací 37 500 euro se v Česku uskuteční už počtvrté a po premiérovém ročníku na Casa Sereně a dvou dalších na Konopišti se letos odehraje na pražské Zbraslavi ve dnech 16. – 18. září. 


Turnaje ze série LET Access jsou určené především pro mladé začínající hráčky a díky tomu, že promotérem je opět Česká golfová federace společně s agenturou GM Pro s.r.o., dostává příležitost prosadit se v kvalitní mezinárodní konkurenci početná skupina českých hráček. V předchozích dvou ročnících odehraných na hřišti na Konopišti se prosadila amatérka Tereza Melecká, která dvakrát skončila shodně na druhé pozici.

Melecká startuje i letos a společně s ní i další přední české amatérky Sára Kousková, Kristýna Frýdlová, Jana Melichová či Patricie Macková. Mezi profesionálkami se představí Kateřina Vlašínová, Šideri Váňová, Eva Koželuhová, Lucie Hinnerová a Kristýna Napoleaová. České golfistky tak mají v krátké době druhou možnost porovnat svou formu se zahraničními hráčkami. Před dvěma týdny na podniku Ladies European Tour v Berouně prošlo cutem celkem sedm českých hráček v čele s Klárou Spilkovou, která ale už opět startuje na turnajích v zámoří. Mezi zahraničními hráčkami figuruje i Slovinka Pia Babnik, označovaná za jeden z největších evropských golfových talentů ženského golfu. O jejím umění se před časem na turnaji v Ropici ostatně přesvědčili i čeští profesionálové, které Slovinka porazila.

Turnaj se měl původně hrát už na přelomu července a srpna a opět na Konopišti, ale v důsledku koronavirové pandemie se hraje až v zářijovém termínu a na zbraslavském hřišti. A je teprve druhým podnikem série LET Access po nucené přestávce. Tím prvním byl minulý týden turnaj ve Švýcarsku.

Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge, jehož organizátorem je agentura GM pro a záštitu nad ním převzaly Český olympijský výbor, MŠMT a Středočeský kraj, startuje ve středu 16. 9. prvním kolem, po čtvrtečním druhém kole následuje cut a v pátek 18. 9. je na programu finálové kolo.

Už dnes se odehrál tradiční Pro-Am, v němž vítězství slavil flight Maiken Bing Paulsen z Norska, který hrála společně s panem Kloboučníkem a Šnourem, Na druhém místě se umístil flight složený z hráčů společnosti AMUNDI, která je i v letošním roce generálním partnerem. Ještě před ostrým startem turnaje čeká na hráčky v úterý 15.9.2020 tréninkové kolo. Diváci mají vstup na všechny tři soutěžní kola zdarma a totéž platí pro parkování, které je možné na parkovišti v areálu Prague City Golf na Zbraslavi. Diváci se mohou pohybovat pouze ve vyznačeném a prostoru a platí pro ně jistá opatření s ohledem na koronavirovou epidemii.

Aktuální informace a výsledky najdete na webu: www.letaccess.com