Leaderboard U.S. Open: Wolff senzačním lídrem, hrdinou kola Casey

PGA TOUR
Leaderboard U.S. Open: Wolff senzačním lídrem, hrdinou kola Casey

Justin Thomas i Patrick Reed naprosto vyhořeli, do čela se tak nečekaně dostal Matthew Wolff. Hrdinou kola je ovšem Paul Casey. O titul bojovat nebude, při Moving day ale předvedl něco nevídaného. 


-5 Matthew Wolff

Jako by hrál debutant na U.S. Open v sobotu zcela jiný turnaj. První devítku zvládl neuvěřitelně bez jediné chyby za -5, několik šancí poté promarnil, aby na šestnáctce ztratil vůbec první ránu dne. Tu si ale vzal brzy zpět, když parádním puttem proměnil birdie na osmnáctce. Suma sumárum, Wolff má blízko k naprosté senzací. Naposledy v roce 1913 vyhrál U.S. Open hráč, který se tohoto majoru účastnil poprvé v kariéře. 

-3 Bryson DeChambeau

Velké uznání zaslouží i Bryson DeChambeau. Na úvodních dvou jamkách ztratil dvě rány, dokázal se ale vzpamatovat a v dalším průběhu kola připsal tři birdie. Poslední jamka se mu nicméně nevydařila a do závěrečného flightu celého majoru půjde se ztrátou dvou ran.

-1 Louis Oosthuizen

V přímém přenosu jsme ho mockrát neviděli, přesto je Louis Oosthuizen plnohodnotně ve hře o svůj druhý major titul. Oosthuizen zopakoval úvodní kolo, zachoval klid a jen dvakrát musel zapisovat bogey. 

even PAR Harris English, Xander Schauffele a Hideki Matsuyama

Na Ousthuizena v předposledním flightu čeká souboj s Hidekim Matsuyamou. Ten prožil velmi zajímavou rundu s jedním dabláčem, čtyřmi bogey a šesti birdie. Dlouhou dobu hrál skvěle i Xander Schauffele, po eaglu na devítce byl ve hře i o poslední flight. Na čtyřech jamkách mezi třináctkou až šestnáctkou ale ztratil tři údery, na skóre even par se tak dostal povedeným birdie na osmnáctce.

+1 Rory McIlroy

Na pátek Rory McIlroy velice rychle zapomněl. Připsal jediné bogey, jinak hrál čistě. Skóre 68 znamená samostatné sedmé místo a existuje tak reálná šance na další major úspěch. 

+2 Rafa Cabrera-Bello, Viktor Hovland a Zach Johnson

+3 Patrick Reed, Webb Simpson a 4 další

Po birdie na devítce byl Patrick Reed v čele turnaje se skóre -5. Pak se ale úplně rozložil, přestal trefovat naprosto vše a na druhé devítce zahrál jen dva pary. K tomu šest bogey, jednoho dabláče a do finále tak půjde s ohromnou ztrátou osmi ran. 

+4 Justin Thomas a 3 další

Justina Thomase ze hry vyřadilo bogey na devítce a následný dabláč na tříparové desítce. Vzpamatovat se nedokázal, přidal ještě dvě chyby a se skóre 76 o titulu uvažovat rozhodně nemůže. 

+5 Dustin Johnson, Lee Westwood, Paul Caseya 3 další

Dustin Johnson znovu major nevyhraje. Hraje sice konzistentně, ovšem vždy nad par. Včera ztratil dvě rány a tak jej s Paulem Caseym čeká souboj už dvě hodiny před vstupem posledního flightu na hřiště. Právě Casey je hrdinou a bojovníkem dne. Po sedmi jamkách hrál +5, na pěti jamkách ztratil vždy po ráně. Od devítky ale začal hrát skutečně jako bůh, bez jediné chyby mohl do skórkarty napsat šest birdie a ze dna se vytáhl až na dělené jednadvacáté místo. 

+6 Renato Paratore a 3 další

+7 Jon Rahm, Daniel Berger a Charles Howell

+8 Rickie Fowler, Sungjae Im a 2 další

+9 Adam Hadwin a Adam Scott

+10 Lucas Herbert a 6 dalších

+11 Bernd Wiesberger a 2 další

+12 Patrick Cantlay, Jason Day a 3 další

+13 Shane Lowry, Rory Sabbatini a 2 další

+14 ... 2 hráči

+15 Abraham Ancer