Žádný trojputt. To byla cesta Swafforda k druhému titulu

PGA TOUR
Žádný trojputt. To byla cesta Swafforda k druhému titulu

Hudson Swafford je nečekaným vítězem turnaje Corales Puntacana Resort & Club Championship. K druhému titulu na PGA Tour mu pomohlo především skvělé puttování.


Zatímco Adam Long ve finále totálně selhal (+3), Hudson Swafford se neustále držel na špici leaderboardu společně s krajanem McCumberem a Kanaďanem Hughesem.

Mackenzie Hughes ale na osmnáctce chyboval a přišel o možnost jít alespoň do play-off. McCumber zahrál čisté kolo bez jediné chyby a čekal. Po dvou chybách Swafforda to vypadalo nadějně.

Jenže 345. hráč světového žebříčku proměnil putt na birdie na sedmnáctce a ačkoliv na závěrečné jamce neposlal míček na green zcela ideálně, znovu nezahrál trojputt.

Ten nepřipsal během celého turnaje a ani osmnáctka to nezměnila. Swafford z dvou a půl metru zaputtoval do paru a mohl se tak radovat ze svého druhého titulu na okruhu PGA Tour.

Po kolapsu Seppa Straky se nejlepším Evropanem stal na děleném jedenáctém místě Sebastian Cappelen, Henrik Stenson poté obsadil dělenou jednadvacátou příčku.