Finau má problém, jeho bývalý obchodní partner jej žaluje

PGA TOUR
Finau má problém, jeho bývalý obchodní partner jej žaluje

Tony Finau je se svou rodinou v pořádných potížích. Bývalý obchodní partner Molonai Hola totiž zažaloval rodinu amerického golfisty a požaduje více než 16 milionů dolarů. 


Zprávu přinesl deník Deseret News. Bývalý obchodní partner Tonyho Finaua a jeho rodiny Molonai Hola podal na všechny zúčastněné žalobu a žádá více než 16 milionů dolarů.

Za co?

Majitel společnosti Icon Sports se měl v 90. letech seznámit s rodinou Tonyho Finaua, tehdy nynější americký golfista navštěvoval ještě základní školu.

Hola se nabídl, že bude financovat výdaje Tonymu i jeho mladšímu bratrovi Gipperovi. Roční výdaje zahrnovaly splácení hypotéky, zdravotní pojištění, nové auta a výdaje na živobytí.

Celkově se mělo jednat o více než 592 tisíc dolarů. Rodina se mezitím přestěhovala na Floridu, kde Finau začal trénovat pod Davidem Leadbetterem.

Hola nyní tvrdí, že měl s rodinou dohodu o vrácení finanční částky, navíc ale chce být odškodněn. Slíbeno mu navíc mělo být 20 procent budoucích profesionálních příjmů pro Tonyho i Gippera. To vše vedlo k požadavku žaloby na nejméne 16 milionů dolarů.

Tato částka zahrnuje vrácení sumy, kterou Hola na bratry vynaložil, dále na úroky a náhradu škody.

„Jsme si této situace vědomi a máme maximální důvěru v první proces. V tuto chvíli už se k tomu ale nebudeme nijak vyjadřovat," uvedl agent Tonyho Finaua Chris Armstrong.