Po dvou letech zase titul. Rai překvapil Fleetwooda i celé Skotsko

Po dvou letech zase titul. Rai překvapil Fleetwooda i celé Skotsko

Anglický golfista Aaron Rai po dvou letech znovu slaví titul na European Tour. Ve Skotsku porazil Tommyho Fleetwooda i Roberta Rocka. 


Robert Rock měl před finále náskok dvou ran, během první devítky ale o dvě rány přišel. Skvěle se navíc rozehráli Aaron Rai, Lucas Herbert či Marc Warren.

Rock se ale zmátořil a čtyřmi birdie si dal šanci na titul. Naopak po sedmnácté jamce se zdálo, že Tommy Fleetwood z boje o první pozici vypadl, když neproměnil krátký putt do birdie.

V té chvíli už byl v klubovně Aaron Rai, který zakončil turnaj se skóre -11. Na něm byl i Robert Rock, který ovšem na osmnáctce ztratil. To Fleetwood zaskóroval a mohl tak Raie vyzvat v play-off.

Tam ale favorit neproměnil další krátký putt, tentokrát do paru. Rai par zahrál a po dvou letech se tak může radovat z druhého titulu na okruhu.

Do TOP 10 zamířili také Ian Poulter, Marcus Kinhult, Erik van Rooyen, Eddie Pepperell či Pádraig Harrington, v TOP 20 poté najdeme Hao-Tonga Li, Victora Pereze, Joosta Luitena či Leeho Westwooda.