Kvalitně obsazené BMW Championship začali nejlépe Hatton, Arnaus a Harding

Kvalitně obsazené BMW Championship začali nejlépe Hatton, Arnaus a Harding

Turnaj BMW Championship má znovu skvělé startovní pole a hvězdy typu Justina Rose či Patricka Reeda nezačali vůbec zle. Pod parem hřiště je 46 hráčů, na cut je po prvním kole potřeba hrát v paru. 


Adria Arnaus a Joshua Harding předvedli kolo se šesti birdie bez jediné chyby. To Tyrrell Hatton jednu chybku zaznamenal, na čtyřce ale zahrál eagle. Se skóre -6 je tak toto trio v čele turnaje BMW Championship.

Jedinou ránu ztrácí další čtyři hráči a rozhodně nejde o žádné nazdárky. Konkrétně se jedná o Gavina Greena, Eddieho Pepperella, Shanea Lowryho a Matta Fitzpatricka.

Solidní úvod mají za sebou také Andrew Johnston, Justin Rose či vítěz z minulého týdne Aaron Rai (všichni -4) či Ian Poulter, Robert Rock, Matt Wallace (všichni -3).

Na lepší výsledek rozhodně pomýšlel Patrick Reed. Ten vystartoval z desítky a po dvanácti jamkách hrál bez chyby za -5. Jenže po bogey na pětce zahrál dabláče na osmičce a nakonec tak do zítřka půjde z dělené čtyřiadvacáté pozice.

Nad hranicí cutu se momentálně nachází i Bernd Wiesberger, Lee Westwood, Tommy Fleetwood, Thorbjorn Olesen, Danny Willett, Thomas Detry, Ross Fisher, Joost Luiten či Pádraig Harrrington.

Ránu nad par hřiště zahráli Jazz Janewattananond, Graeme McDowell nebo Miguel Ángel Jiménez. Obrovské trápení potvrdil Andrea Pavan, v prvním kole ztratil hned osm ran. Angličané Brar a Storm se po úvodní mizerné rundě raději odhlásili.