Hatton kráčí za titulem, Lowryho a Fitzpatricka rozhodil i minutový déšť

Hatton kráčí za titulem, Lowryho a Fitzpatricka rozhodil i minutový déšť

Závěrečný flight ve složení Matt Fitzpatrick a Shane Lowry neodehrál vůbec dobré třetí kolo a na vedoucího Tyrrella Hattona začal výrazně ztrácet.


Tyrrell Hatton neodehrál nijak skvělé třetí kolo. Dvakrát chyboval, připsal ale eagle a také tři birdie. Upsal tak tři rány a pohodlně se dostal do čela.

Hned tři rány na něj ztrácí Victor Pérez a také JB Hansen, to vedoucí hráči po dvou kolech na tom tak dobře nejsou. Lowry zklamal v závěru, po bogey na šestnáctce nevyužil jasnou šanci na pětiparové sedmnáctce a na poslední jamce zahrál dokonce bogey.

Evidentně jej rozhodla minutová průtrž mračen, podobně jako Matt Fitzpatricka, který ovšem bojoval sám se sebou už od první jamky. Na lídra tak ztrácí propastných šest ran.

Ve dvouciferných červených číslech jsou ještě Tommy Fleetwood, David Horsey a Patrick Reed, o titul by teoreticky mohl zabojovat ještě Ian Poulter se skóre -9.

Ke včerejšímu druhému kolu dodejme, že na cut bylo potřeba hrát alespoň v paru. Volný víkend tak mají Jazz Janewattananond, Aaron Rai, Lucas Bjerregaard, Miguel Ángel Jiménez, John Catlin, Joost Luiten, Edouardo Molinari, Nicolas Colsaerts, Hao-Tong Li či neuvěřitelně trápící se Andrea Pavan.