Wolff přepisoval historii, stále ale vedou Cantlay a Laird

PGA TOUR
Wolff přepisoval historii, stále ale vedou Cantlay a Laird

Skot Martin Laird a Američan Patrick Cantlay jsou hlavními favority na triumf v Las Vegas. Senzační kolo zahrál Matthew Wolff a v rozmezí pěti úderů se nachází hned osmnáct golfistů.


Poprvé za čtrnáct let se našel golfista, který by na jedné devítce zapsal tři eagly. Matthew Wolff při Moving day na Shriners Hospitals for Children Open naprosto zazářil a dostal se do hry o titul.

Celkem upsal deset ran, zahrál 61 úderů a vylepšil si svůj rekord. Na lídry přesto ztrácí dvě rány, stejně jako Wyndham Clark. První místo si udržel Patrick Cantlay, skóre -20 má po třech kolech i Skot Martin Laird.

V rozmezí pěti ran poté zůstává neuvěřitelných osmnáct golfistů a dnes v Las Vegas nás tak čeká pořádné drama. Ve hře jsou také Kevin Na, Abraham Ancer, Adam Hadwin či Brandt Snedeker.

Ve třetím kole se trápil vítěz z minulého týdne Sergio García. Po dabláči na desítce se zdálo, že je po nadějích na další úspěch. Tři birdie v řadě jej ale posunuly na skóre -14 a dělené 19. místo.

Zmátořil se také Bryson DeChambeau, který zažil vskutku otřesnou první devítku. Po sedmi jamkách byl i s dvěma double-bogey +5, nakonec se dostal na par hřiště. Skóre -13 mu tak zůstalo, aktuálně to ale stačí pouze na dělené jednatřicáté místo.