Co se to děje? Pavan zažívá nejhorší období v kariéře

Co se to děje? Pavan zažívá nejhorší období v kariéře

V loňském roce ovládl Andrea Pavan BMW International Open a sbíral jeden úspěch za druhým. Letos se ale Ital neuvěřitelně trápí, především po dlouhé pauze způsobené koronavirem.


V roce 2019 ovládl Pavan BMW International Open, celkem pětkrát skončil v TOP 10 a pravidelně se radoval z obrovského finančního zisku. Během loňského roku si přišel na více než 1,2 milionu eur.

Už úvodní měsíce nového roku ale naznačovaly, že je něco špatně. Z pěti turnajů prošel cutem jen jednou a přišel si na necelé tři tisíce eur.

Po koronapauze je to ještě horší. Jednatřicetiletý golfista odehrál deset turnajů a cutem prošel jen dvakrát. Naposledy naprosto vyhořel na BMW PGA Championship.

Pavan pravidelně končí mezi posledními. Šestkrát skončil ve druhé stovce, jednou pro jistotu z turnaje odstoupil. Celkem si přišel jen na asi 18 tisíc eur a jeho trápení nemá konce.

Od Betfred British Masters hosted by Lee Westwood je jeho skóre z posledních deseti turnajů neuvěřitelných +91! Jen dvakrát skončil pod parem hřiště, naopak hned šestkrát zapisoval dvouciferné skóre v černých číslech (nejhůre dvakrát +19).

Loni přitom ve stejném období hrál třetí muž Czech Masters -78! 179. hráč světového žebříčku se nyní odhlásil ze Scottish Championship a je otázkou, kdy jej opět uvidíme mezi evropskou elitou. Zatím se rozhodně nezdá, že by k tomu mělo dojít ještě v tomto roce.