GOLF? Ano, ale buďte na značkách…

GOLF? Ano, ale buďte na značkách…

KOMENTOVAT JAKKOLIV současné dění je od základu špatné. Je to chaos a je mi velmi líto všech, kteří se jím musí za nás brodit. Hledají za nás cestu, řešení a způsob, jak nám umožnit tu vládou zatím doporučovanou procházku přírodou – alespoň s holí a ve dvou.


Dříve mi do hlavy cpali pohádky o Zemi, kde prý zítra již znamenalo včera. Dnes, v úplně „jiné“ době, od obdobně smýšlejících politických myslitelů si nejsem jist, zda je vůbec čtvrtek. Jen čekám, že se večer dozvím, že čtvrtek zakázali a budeme mít třeba dva pátky.

Jak to tedy s tím golfem je? Podobně jako na jaře. Ne, ano, možná, ne, ano, ale jen… Je to zkrátka zmatek a vůbec se nedivím, že se někteří osvícení manažeři golfových areálů rozhodli ten čtvrtek opravdu zrušit. Na jeden den zavřít a počkat, až se věci vyjasní.

A od pátku, alespoň tedy teď ve čtvrtek v poledne to vypadá, že víkend si užijeme alespoň v těch dvou nebo v jedné skupině ve čtyřech s rodinou. Na vašem selském rozumu pak je, zda si do bagu přibalíte roušku a desinfekci, budete si od ostatních udržovat odstup, necháte vlajku v jamce, použijete vlastní vybavení, nebudete si podávat ruce, ani pěst, ani ruku a jen si třeba jen z dálky mávnete na pozdrav.

Jsme v tom všichni společně a spojuje nás golf. Pojďme ho tedy zachránit tím, že budeme dodržovat to, co asi všichni z nás považujeme za správné a nepůjdeme covidu naproti vlastní hloupostí.

Můžeme hrát, a to je dobře. Měli bychom za to být vděční. Třeba právní komisi ČGF, která velmi dobře, a rychle dělá svou práci. Dobře si pročetli vládní nařízení, dali návod, jiní zase našli způsob, jak ho dodržovat a na nás je, abychom v tomto případě a naší svaté půdě poslouchali a řídili se stejně jako při hře danými pravidly.

Podváděním tentokrát neohrožujeme jen výsledky, ale v první řadě sebe a všechny spoluhráče, celý golfový průmysl. Teď není čas brblat, vymýšlet, hledat skulinky nebo vypisovat turnaje pro dvojice (už ty turnaje pro šest byly, alespoň z mého pohledu, poněkud neetické).

JAK TO TEDY S HRANÍM GOLFU JE? Odpověď nemůže být seznamem hřišť, časů nebo pravidel, ale jen doporučením. Zatím je to s golfem dobré, hraje se po dvou, v rodinách po čtyřech, někde se zkrácenými startovními časy, jinde jen pro členy. Jestli tedy chcete hrát, buďte na značkách, sledujte informace vašeho klubu, než někam vyrazíte, raději se dopředu zeptejte.

Myslete na to, že se situace mění z hodiny na hodinu a nezlobte se na recepční, když vám nebude moci povolit něco, co je proti pravidlům nebo jste si sami informace nezjistili dopředu.

Já to dnes nikomu v golfovém průmyslu nezávidím. Věřím, že pro nás dělají maximum, aby nám umožnili se na první odpaliště vůbec postavit.

Když budeme dodržovat základní pravidla, slušnost, zdravý rozum a budeme opravdu pokorní, zvládneme to nejen my, ale ustojí to i náš milovaný golf!