Muňoz překvapil favority, Mickelson předvedl skvělou návratovou jízdu

PGA TOUR
Muňoz překvapil favority, Mickelson předvedl skvělou návratovou jízdu

Kolumbijský golfista Sebastian Muňoz je překvapivým lídrem The Zozo Championship. Stíhají jej Tyrrell Hatton a Justin Thomas, mizerně naopak začal obhájce trofeje Tiger Woods. Skvělou jízdu na druhé devítce předvedl Phil Mickelson, z turnaje poté odstoupil Gary Woodland. 


Jen pět jamek zvládl Sebastian Muňoz v paru. Kromě dvou bogey a jednoho dabláče přidal dva eagly a také osm birdie. Se skóre -8 se tak poměrně nečekaně propracoval do čela.

Jediný úder ztrácí Tyrrell Hatton a taktéž Justin Thomas, velmi dobře odstartovali i Alex Noren, Patrick Cantlay, Scottie Scheffler či Justin Rose. Angličan startoval z desítky a na úvodních sedmi jamkách uhrál šest birdie.

Double na osmnáctce jej ale přibrzdil a nakonec se tak musí spokojit se skóre -5. Parádní jízdu předvedl v závěru Phil Mickelson. Ten už po šesti jamkách šel +4, stejné skóre měl i po desítce.

Od té chvíle ale nechyboval a dokázal se dostat na even par. Nepovedenou úvodní rundu má za sebou obhájce titulu Tiger Woods. Ten sice trefil velmi dlouhý putt do birdie na čtrnáctce, jinak toho ale příliš nepředvedl.

Z The Zozo Championship se po sedmi jamkách odhlásil Gary Woodland. Přitom šel -3, zdravotní problémy mu ale nedovolily pokračovat.