I na PGA Tour rozhodovalo play-off. Po více než sedmi letech slaví Gay

PGA TOUR
I na PGA Tour rozhodovalo play-off. Po více než sedmi letech slaví Gay

I na PGA Tour dnes o vítězi rozhodovalo play-off. Na Bermudách vedení neudržel Doc Redman, místo něj po sedmi letech slaví Brian Gay. 


Doc Redman sice pravidelně trefoval greeny v regulaci, putty mu ale nešly. Zahrál jen tři birdie, jednou navíc chyboval. Do čela se naopak rychle probojoval Wyndham Clark a po sedmi birdie na úvodních jedenácti jamkách to vypadalo na jeho triumf.

Jenže šestadvacetiletý Američan se zasekl, na šestnáctce navíc jeden úder ztratil a Clarka tak dohnal Brian Gay. Zkušený rodák z Fort Worthu zabojoval na čtrnáctce a patnáctce, na sedmnáctce sice překvapivě chyboval, ale ránu si vzal zpět na jamce poslední, kde si z roughu nádherně přihrál na jednoduchý putt.

Gay tak zavěsil birdie a čekal, jak si povede Clark. Ten měl možnost vše ukončit na greenu osmnáctky, nakonec byl rád za par. A stejně to dopadlo při rozehrávce.

Gay znovu zaskóroval, to Clark putt do birdie minul a o možnost získal svůj první titul tak přišel. To Gay slaví po dlouhých sedmi letech, získal již svůj pátý titul na okruhu PGA Tour.

Dělené čtvrté místo nestačí Stewartu Cinkovi na prvenství ve FedEx Cupu, na první příčce nadále zůstává Bryson DeChambeau. Dodejme, že nejlepším Evropanem se stal Russell Knox, který ovšem spadl až na konečné dělené šestnácté místo.

Famózně začal finálové kolo Pádraig Harrington. Po sedmi jamkách byl na skóre -9 a mohl uvažovat i o titulu. Jenže na druhé devítce poztrácel tři rány a spokojit se tak musí až s dělenou šestadvacátou příčkou.