Leaderboard Masters 2020: Woods začal famózně, ještě lépe ale Casey či Johnson

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2020: Woods začal famózně, ještě lépe ale Casey či Johnson

Úvodní kolo The Masters se kvůli třem hodinám bouřek ve čtvrtek nedohrálo, je tak zcela jisté, že druhé kolo budeme sledovat ještě v sobotu. V čele je po prvním kole trio Casey, Johnson, Frittelli, perfektně ovšem začal i Tiger Woods či další hvězdní hráči. 


-7 Paul Casey, Dylan Frittelli, Dustin Johnson

Skóre -7 jako první dokázal zahrát Paul Casey, který famózně puttoval a neudělal jedinou chybu. Frittelli a Johnson stejné skóre uhráli až dnes v ranních hodinách. Johnson zahrál úvodní devítku jen za -3, ta druhá se mu ale povedla výtečně a nakonec stejně jako Casey mohl do své skórkarty napsat pět birdie a jeden eagle. 

-6 Justin Thomas a Sungjae Im

Po pěti jamkách šel Justin Thomas za -4 a nikdo by se nemohl divit, kdyby na všech jamkách skóroval. Po chybě na sedmičce se znovu rozjel a po prvním kole tak ztrácí jediný údr. 

-5 Justin Rose, Xander Schauffele, Webb Simpson, Cameron Smith

Se svou hrou na greenech může být spokojen také Justin Rose, jenž dohrával jako další favorité až dnes. Na stejném skóre se nachází i Webb Simpson, ten si na majoru připsal další bogey-free kolo

-4 Cameron Champ, Abraham Ancer, Bernhard Langer, Hideki Matsuyama, Louis Oosthuizen, Patrick Reed, Lee Westwood a Tiger Woods

Golfem se ve čtvrtek bavil také Lee Westwood a skóre -4 je toho důkazem. Neuvěřitelně hrál nestárnoucí Bernhard Langer, skóre -4 poté má i Tiger Woods, tedy obhájce titulu. Ten zahrál své nejlepší úvodní kolo na Masters a na majoru poprvé po jedenácti letech na osmnácti jamkách nechyboval. Naposledy se tak stalo na US PGA v roce 2009. 

-3 Christian Bezuidenhout, Tony Finau, Phil Mickelson, Jon Rahm, Matt Wallace a Jazz Janewattananond

Golfem bavil i Phil Mickelson, znovu se to sice neobešlo bez chyb (tři bogey), ovšem šest birdie znamená vynikající vstup do listopadového Masters. Na stejné pozici je i Jon Rahm, který ale rozhodně pomýšlel na lepší skóre.

-2 Patrick Cantlay, Jason Day, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Rickie Fowler, Marc Leishman, Matt Kuchar, Collin Morikawa, Adam Scott, Matthew Wolff a 5 dalších

Zajímavé srovnání: Bryson DeChambeau pálil v průměru 334 yardů a zahrál za -2. Dvaašedesátiletý Larry Mize hrál průměrně 247 yardů, zahrál ale úplně stejné skóre. Stejně jako vítěz US PGA Collin Morikawa či Brooks Koepka, který by na Masters konečně rád urval zelené sako. Připomeňme, že loni byl dělený druhý. 

-1 Scottie Scheffler, Henrik Stenson, Tommy Fleetwood, Danny Willett a 11 dalších

even PAR Graeme McDowell, Francesco Molinari, Ian Poulter, Gary Woodland a 4 další

+1 Brendon Todd, Tyrrell Hatton, Kevin Na a 4 další

+2 Shanw Lowry, Jordan Spieth, Bubba Watson a 3 další

+3 Vijay Singh, Rory McIlroy a 5 další

Rorymu se úvodní kolo na Masters znovu hrubě nepovedlo. Neputtoval vůbec dobře, ani na odpališti nebyl jistý. Skóre +3 tak značí spíše boj o cut než o zisk grandslamu. 

+4 Fred Couples a 1 další

+5 Tyler Duncan a Lucas Glover

+6 J.M. Olazabal a 2 další

+7 ... 2 hráči

Erik van Rooyen po prvním kole za 76 ran (+4) z The Masters odstoupil.