Leaderboard Masters 2020: Perfektní Willett a Fleetwood, ve vedení pět hráčů

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2020: Perfektní Willett a Fleetwood, ve vedení pět hráčů

Trio Angličanů Danny Willett - Tommy Fleetwood - Justin Rose odehrálo skvělé druhé kolo a je plnohodnotně ve hře o titul. Na čele jsou ale jiní, například Dustin Johnson či Jon Rahm.


-9 Abraham Ancer, Jon Rahm, Dustin Johnson, Cameron Smith, Justin Thomas

Nejlepší závěr druhého kola prožil nepochybně Cameron Smith. Po bogey na čtrnáctce upsal následně pět úderů a dostal se do společnosti Dustina Johnsona, Jona Rahma či Justina Thomase. Jako první se na skóre -10 dostal zmíněný Johnson, dělené první místo ale nakonec získal až po birdie na závěrečné jamce, devítce. 

Výborně puttoval Abraham Ancer, ke skórování při tom využil hned tři třípary. Rahm tentokrát nechyboval a díky šesti zásahům může bojovat o zelené sako.

-8 Sungjae Im, Patrick Cantlay, Hideki Matsuyama, C.T. Pan, Patrick Reed

Vedoucí pětici bude největší problémy dělat zřejmě Patrick Reed. Ten sice hned třikrát chyboval, sedm birdie a dvě šance na eagle ale dělají z Reeda spolufavorita. 

-7 Tommy Fleetwood, Justin Rose, Danny Willett

Anglické trio má ztrátu dvou ran. Především pro Willetta a Fleetwooda ovšem kolo nezačalo vůbec dobře. Fleetwood hrál na jedničce bogey, Willett dokonce dabláče na desítce. Poté už to ale byla neuvěřitelná krasojízda. Willett zavzpomínal na to, jak se zelené sako obléká, a jedním eaglem a šesti birdie své skóre otočil. Fleetwood zahrál šest birdie a může usilovat o svůj první velký úspěch. 

-6 Dylan Frittelli, Louis Oosthuizen, Sebastian Muňoz

-5 Paul Casey, Corey Conners, Brooks Koepka, Phil Mickelson, Scottie Scheffler, Tiger Woods

Brooks Koepka se znovu zmátořil a ztráta čtyř ran před víkendem není špatná. To Paul Casey určitě pomýšlel na lepší skóre, tedy zvlášť po prvním kole. Bezchybně obešel i první devítku, na té druhé ale ztratil. Na osmnáctce dokonce dvě rány, což je značná trhlina pro jeho možný úspěch.

Pět ran pod hranicí paru je také Tiger Woods, jenž hned na dvojce atakoval eagle. Nakonec prožil docela klidné kolo s dvěma bogey a třemi zásahy. Výborně hrál znovu i Phil Mickelson, znovu sice třikrát zkousával bogey, ale pět birdie je solidním počinem. 

-4 Rickie Fowler, Billy Horschel, Jazz Janewattananond, Xander Schauffele, Webb Simpson

-3 Bernhard Langer, Rory McIlroy a 5 dalších

Naprosto famózní obrat na Masters 2020 předvedl Rory McIlroy. První kolo dohrával v pátek v naprosté depresi, další průběh posledního všedního dne ale zvládl skvěle. Šest birdie, žádná chyba a udržení šance na završení grandslamu. 

-2 Adam Scott, Matt Wallace, Marc Leishman, Lee Westwood a 5 dalších

-1 Ian Poulter, Shane Lowry, Bubba Watson a 4 další

even PAR Tony Finau, Bryson DeChambeau, Collin Morikawa, Jordan Spieth a 7 dalších

Jordan Spieth zabral a v pátek a v sobotu umazal dvě rány. Do finálových kol se tak nakonec dostal z děleného 50. místa. Účast o víkendu neunikla ani Brysonovi, i když hlavní favorit turnaje si určitě vše představoval jinak.

Po birdie na dvojce zatáhl na krátké čtyřparové trojce ránu doleva a míček naprosto nepochopitelně nenašel. Ani další odpal nebyl ideální, DeChambeau zahrál triple-bogey a zdálo se, že je zcela zlomen. Na následujících dvou jamkách dvě bogey a na DeChambeaua by si nikdo nevsadil.

Američan dokázal vše otočit ve svůj prospěch, ale závěr mu znovu nevyšel. Na posledních dvou jamkách přišla dnes další ztráta a skóre even par tak sice znamená víkendovou bitvu, ovšem rozhodně ne o titul. 

CUT Henrik Stenson, Matt Kuchar, Graeme McDowell, Gary Woodland, Tyrrell Hatton, Jason Day, Matthew Wolff, Francesco Molinari a 22 dalších

Mimo hru je po hrozivém kole za 78 ran Jason Day, stejně hrál také Francesco Molinari, který tak pokračuje v mizerných výkonech. Smolně končí také Matt Kuchar, triple na jedenáctce byl jasnou předzvěstí. 

Po deseti jamkách druhého kola z Masters 2020 odstoupil Vijay Singh, který v té době hrál se skóre +8.