Leaderboard Masters 2020: Johnson utekl všem, další favorité výrazně ztrácejí

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2020: Johnson utekl všem, další favorité výrazně ztrácejí

Tiger Woods se při Moving day příliš nehnul, Phil Mickelson padl téměř na dno a favorité Masters příliš nezaskórovali. Dustin Johnson tak utekl všem a dá se říci, že zelený oblek si může na sebe nevzít už jen vlastní vinou. 


-16 Dustin Johnson

Světová jednička nechybovala ve čtvrtek a ani dnes. Dustin Johnson hrál fantasticky, ani na jedné jamce si nezadělal na problémy a když puttoval do paru, bylo to maximálně z jednoho metru. Johnson zahrál eagle hned na dvojce, připsal dalších pět birdie a vypracoval si solidní náskok čtyř úderů na další.

-12 Abraham Ancer, Sungjae Im, Cameron Smith

Dlouho se zdálo, že Cameron Smith zahraje kolo bez jediného birdie. Nakonec ale tři rány upsal, nechyboval a dostal se do hry. Zítra půjde v předposledním flightu s Abrahamem Ancerem. S Johnsonem půjde Sungjae Im, který nám dnes ukázal vynikající krátkou hru.

-11 Dylan Frittelli

Dylan Frittelli je dosud největším překvapením celého Masters. Po špatné druhé rundě za 73 ran (+1) zabral a dnes pěti birdie bez jediné chybičky dostal svou vlastní osobu do hry o zelené sako. 

-10 Justin Thomas

Až příliš mnoho chyb dnes vyrobil Justin Thomas. A to konkrétně na druhé devítce, kde ztratil na dvanáctce, čtrnáctce, patnáctce a také na poslední jamce. První kolo přitom tyto jamky obešel v paru, včera dokonce za -2.

-9 Sebastian Muňoz, Jon Rahm, Patrick Reed

Jon Rahm se vzpamatoval po dabláči na osmičce, dvěma birdie své skóre znovu posunul do dvouciferného, ale na osmnáctce chyboval stejně jako Thomas. A v závěru se nezaskvěl ani Patrick Reed, který ztratil na posledních dvou jamkách dvě rány a pokazil si jinak skvělou druhou devítku. 

-8 Tommy Fleetwood, Brooks Koepka, Hideki Matsuyama, Rory McIlroy

Rory McIlroy bude hodně litovat úvodního kola. Dnes upsal dalších pět ran, na Johnsona ale ztrácí propastných osm úderů. Stejně tak Brooks Koepka či nejlepší Angličan Tommy Fleetwood. Dnešní den mu ovšem tolik nevyšel, stejně jako ve čtvrtek odehrál své kolo za 71 ran (-1).

-7 Patrick Cantlay

-6 Paul Casey, Corey Conners, Cameron Champ, Kevin Na, C.T. Pan

-5 Shane Lowry, Xander Schauffele, Scottie Scheffler, Webb Simpson, Danny Willett, Tiger Woods

Tiger Woods toho asi měl po dnešní ranní dohrávce dost. Třetí kolo odehrál bez nějakého většího zaváhání, chyběl ale typický zápal do hry. Woods se trápil na greenech, zahrál jen dvě birdie, dvě rány ale ztratil. Dělené dvacáté místo je stále docela solidní, po vynikajícím úvodním kole se toho od něj ale očekávalo více. 

-4 Billy Horschel, Marc Leishman, Matt Wallace

-3 Louis Oosthuizen, Bryson DeChambeau, Justin Rose, Adam Scott, Charl Schwartzel, Nick Taylor, Lee Westwood

-2 Bernhard Langer, Collin Morikawa, Bubba Watson, Mike Weir, Ian Poulter a 3 další

-1 Tony Finau, Rickie Fowler, Jazz Janewattananond a 3 další

even PAR ... 2 hráči

+1 Jordan Spieth a 3 další

+2 Phil Mickelson a Rafa Cabrera-Bello

Propadák dne předvedl Phil Mickelson a tak trochu zavzpomínal na hrozivé U.S. Open ve Winged Foot. Pět bogey na úvodních sedmi jamkách, triple na tříparové patnáctce, dohromady ztráta devíti ran a ze ztráty čtyř ran na lídra po dvou kolech je zde propast ve výši osmnácti úderů!

+4 Jimmy Walker

+5 Brandt Snedeker a Bernd Wiesberger