Leaderboard Masters 2020: Drama se nekonalo, zelené sako pro Johnsona

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2020: Drama se nekonalo, zelené sako pro Johnsona

Žádné drama se nekonalo! Cameron Smith sice chvíli kousal a i ve finále předvedl vynikající výkon, na triumf v Augustě to ale nestačilo. Příležitost nikomu nedal Dustin Johnson, světová jednička si tak došla pro druhý major titul. 


-20 Dustin Johnson

Dustin Johnson se dočkal. Ve finále Masters nedal nikomu šanci. Na čtyřce a pětce sice dvě rány ztratil, ty si ale brzy vzal zpět. Na druhé devítce hrál znovu perfektně jako včera, zahrál tři birdie a nepřipsal jediné bogey. Johnson tak potvrdil úlohu největšího favorita a jako světová jednička má druhý major titul.

Johnson vyrovnal nenižší skóre v historii majorů a také se zapsal do dějin Masters, když zahrál nejnižší skóre v turnaji. Suma sumárum, Dustin Johnson je vítězem zcela po právu. 

-15 Cameron Smith, Sungjae Im

Ze začátku dělal Johnsonovi největší vrásky Cameron Smith. Z roughu odehrál dvě fantastické rány, po kterých zapisoval birdie. Na druhé devítce už tolik neskóroval, přesto i on se zapsal do historie Masters. Jako první hráč totiž dokázal zahrát všechna čtyři kola se začínajícím číslem 6.

Dělené druhé místo uhrál i Sungjae Im, který si možnost zabojovat o major titul pokazil na šestce a sedmičce, kde ztratil dvě rány.

-12 Justin Thomas

-11 Rory McIlroy, Dylan Frittelli

Nebýt prvního kola, bojoval by Rory McIlroy plnohodnotně o titul. Ve finále znovu téměř nechyboval, na čtyřparové desítce zapsal bogey. Nakonec ale má dělené páté místo, které dělí se zcela jistě spokojeným Dylanem Frittellim.

-10 Brooks Koepka, C.T. Pan, Jon Rahm

Nudné kolo prožil Brooks Koepka, na první desítku to ale stačí. To Jon Rahm odehrál bohatou druhou devítku. Double-bogey, eagle, dvě bogey a tři birdie. I to ale stačí na dělené sedmé místo. 

-9 Corey Conners, Patrick Reed, Webb Simpson

-8 Marc Leishman, Hideki Matsuyama, Kevin Na, Abraham Ancer

Zjevně nervózní Abraham Ancer finále v Augustě nezvládl. Zahrál jen dvě birdie, ztratil přitom šest ran, tudíž i TOP 10 a jistou účast v příštím roce. 

-7 Patrick Cantlay, Xander Schauffele

-6 Tommy Fleetwood, Cameron Champ, Sebastian Muňoz, Scottie Scheffler

-5 Louis Oosthuizen, Justin Rose

-4 Shane Lowry, Ian Poulter, Charl Schwartzel, Danny Willett

-3 Rickie Fowler, Bernhard Langer a 3 další

Třiašedesátiletý Bernhard Langer je jedním z hrdinů The Masters. Finálové kolo hrál s Brysonem DeChambeauem, po každém odpalu musel dotahovat, Američana ale porazil. Ve finále upsal jednu ránu a s výsledkem -3 obsadil dělené devětadvacáté místo. 

-2 Bryson DeChambeau, Adam Scott a 2 další

Bryson DeChambeau úlohu spolufavorita nepotvrdil, trápil se i dnes a asi odvolá to, co před turnajem o hřišti řekl. 67 ran se mu totiž nepovedlo zahrát v jediném kole. Stejnou pozici obsadil i Andy Ogletree, nejlepší amatér. 

-1 Paul Casey, Lee Westwood, Tiger Woods a 3 další

O Tigeru Woodsovi jsme psali již dříve, jeho závěrečné kolo bylo skutečně bláznivé. Po prvním kole se více čekalo i od anglického dua Westwood - Casey. Oba skončili v červených číslech, žádná hitparáda to ale není. 

even PAR Collin Morikawa, Shugo Imahira

+1 Jordan Spieth, Matt Wallace a 3 další

Čtyři birdie v řadě a Jordan Spieth byl najednou na skóre -3- Jenže v dalších průběhu už to bylo znovu trápení. Šest bogey, dvě birdie, nakonec kolo v paru a celkové +1. I tak ale Spieth může brát jako úspěch už jen to, že prošel cutem. 

+2 Jazz Janewattananond, Mike Weir a 2 další

+3 Phil Mickelson, John Augenstein

+4 Bubba Watson

+6 Bernd Wiesberger

+7 Brandt Snedeker

+8 Jimmy Walker