Ohlédnutí za golfovou sezonou v CGC

Ohlédnutí za golfovou sezonou v CGC

Sezóna 2020 na golfu? I když byla zvláštní, tak byla přece jen báječná!


 

Sezóna 2020 byla pro provozovatele golfových hřišť pořádnou zkouškou. Prověřila nejen to, kolik jsou golfové resorty schopny vydržet, ale i to, jak rychle umí reagovat a přizpůsobit své služby. Jak to v podobných případech bývá, takovéto zkoušky však s sebou nesou i velké příležitosti.

Jednu velkou příležitost dostal samotný golf. Z resortů provozovaných společností TMR se po uvolnění jarních restrikcích a zákazů ozývalo "máme plno". A to byla ta chvíle, kde obsazenosti narostly na maximum. Sport jako je golf dostal velmi pozitivní "PR", jelikož lidé začali tento venkovní sport vnímat jako velmi bezpečný sport v době covidové. Takřka i ti co s golfem dlouho koketovali, zdali začít a kdy, teďka přišla jejich pravá chvíle. Golfové resorty zaznamenali nárust nových hráčů.

„V golfových resortech na Kaskádě i na Ostravici jsme tohoto pozitivního faktoru dokázali využít a náběhovou vzrůstající křivku poptávek proměnit ve uskutečněné zákazníky. Zrealizovali jsme několik velkých a prestižních golfových turnajů, nespočet zajímavých konferencí a také krásné romantické svatby.“ popisuje Mgr. Petra Janeczková. V letních měsících se podařilo držet obsazenost hotelů i hřišť velmi vysoko. „Zde velké díky patří také našim klientům a domácím golfistům. Ukázalo se, že golfová komunita je velmi silná a nezanevřela na své domácí ani partnerské resorty.“ chválí ředitel golfového segmentu TMR Mgr. Jan Kastner.

 

"I když sezóna 2020 byla slovy "zvláštní", tak byla přece jen báječná. Ostravické hřiště nabídlo v tomto roce neskutečnou kvalitu, takto to hodnotíme díky velmi častým kladným slovům v referencích hráčů. Z důvodu omezeného cestování navštívilo Ostravici tuto sezónu více hráčů na vícedenní pobyty, kdy si zahráli na více hřištích v regionu a opravdu mohli srovnávat. I když odpadly velké komerčního turnaje, nahradili jsme je turnaji menšími s lokálními partnery a věřte, že bylo z čeho vybírat. V rámci skupiny TMR jsme "rozcestovali" golfisty po Moravě a takto to bude určitě i v sezóně 2021, " říká Slávek Dufek za Golf & Ski Resort Ostravice.

Největší zásluhu na rozcestovaní golfistů mezi resorty provozovanými TMR a jejich partnerskými hřišti měl nový produkt - Golfová Sezónka. Tento produkt se velmi osvědčil a je našim záměrem v něm nadále pokračovat a přidávat další hřiště. V tuto chvíli jsou v Golfové Sezónce zaražený čtyři resorty - Ostravice, Kaskáda, Olomouc a pohraniční slovenská Skalica. Na výběr je ze dvou typů sezónky, přičemž hry a místa si mohou klienti jakkoli kombinovat.

V golfovém resortu Kaskáda Brno měli mimo fungující Golfovou Sezónku radost také z vytíženosti ubytovacích kapacit. "Velký pokrok v této sezóně udělal hotel. Byl to segment, který šel výrazně nahoru. V létě k nám jezdili celé rodiny s dětmi a tak si mohli společně užít krásné prázdniny na moravské půdě. Kde jsme jako golf samozřejmě velmi strádali byly velké korporátní turnaje a jiné firemní eventy, na které jsme u nás zvyklí a připraveni. Věříme, že v příštím roce se veškeré aktivity opět obnoví a najedeme na kvalitní sezónu, na kterou se všichni velmi těšíme, "potvrdil Radek Běláč z Kaskády.

Dalším příjemným faktem končící se sezóny je narůst golfistů v Central Golf Clubu (CGC), kde po druhé sezóně jeho existence je doposud přes 400 člen. Nabídku a typy členství v CGC se v příští sezóně nebudou nijak měnit, a tak podmínky a výhody zůstanou stále Stejné.

Novinky připravuje TMR v odvětvích golfových turnajů. V letošním roce v rámci TMR PREMIUM TOUR společně s partnery uspořádali 3 prestižní turnaje, o které byl velký zájem. Mimo turnaje korporátní budou hřiště pokračovat i v takzvaných turnajích "Open" napříč všemi partnerskými resorty.

 

autor: TMR