Lieser bojuje o European Tour, začal skvěle!

Lieser bojuje o European Tour, začal skvěle!

Ondřej Lieser vstoupil do závěrečného kola Challenge Tour Grand Final. Po deseti jamkách je na dělené páté pozici. 


Článek průběžně aktualizujeme...

Zatímco Alexander Knappe na jedničce připsal ránu a propadl se na dělené druhé místo, Ondřej Lieser vstoupil do finálového kola na Mallorce naprosto fantasticky.

Znovu zaskóroval na jedničce a po jednodenní odmlce využil i pětiparovou dvojku. Na ni během týdne upsal už čtyři rány. Se skóre -10 tak průběžně vede.

Na třetí jamce se nic nezměnilo. Lieser hraje par, jeden z jeho soupeřů o European Tour Kristian Johannessen zahrál na trojce birdie, dostal se ale pro dnešek na skóre even par. Na Liesera tak ztrácí tři rány. 

Čtvrtá jamka připravila Ondřeje Liesera o samostatné vedení. Český golfista na ní zahrál pouze par, Johannessen znovu zaskóroval a na dělené první místo se k Lieserovi dostal Niklas Norgaard Moller.

Situace se ale brzy změnila. Švéd Robin Petersson totiž po úvodních zaváhání předvedl totální smršť. Na dvojce a trojce birdie, na čtyřce dokonce eagle. Se skóre -11 tak nyní vede.

Lieser ztratil na pětce, na šestce hrál par. Aktuálně je dělný třetí, společně s triem Johannessen - Knappe - Moller. Stále vede Švéd Petersson, na druhé pozici o ránu zpět je jeho krajan Blomstrand. 

Robin Petersson ztratil na osmičce a přišel o čelo. Tam se zpět dostal i Ondra Lieser, který hrál birdie právě na osmičce. V čele bylo chvíli hned pět hráčů, situace už je ale opět jiná.

Němec Knappe po dalším birdie vede s -11, Lieser na desítce bohužel ztratil a propadl se na dělené páté místo.