TruGolf E6 Connect - To hezké a užitečné na povrchu

TruGolf E6 Connect - To hezké a užitečné na povrchu

Rozšíření nabízí plné rozlišení se všemi detaily 
běhajícími pod Windows a rozlišením až 4K.


Minule jsme vám představili nejen snímací zařízení FlightScope Mevo+, ale i další komponenty, které jsou nezbytné pro stavbu domácího simulátoru. Profesionálního domácího trenažéru, který se dá pořídit pod sto tisíc korun.

 V tomto čísle se chceme blíže věnovat programovému řešení TruGolf E6 Connect, které umí nasbíraná data převést na plátno a přinést vám ten správný zážitek ze hry. Umožní vám tak domácí trénink nebo se pobavit formou miniher či propojit s hráči po celém světě.

 Jak již bylo v předchozích dvou dílech řečeno, tou nejdůležitější součástí simulátoru je snímací zařízení. Pokud jste se rozhodli pro FlightScope Mevo+, jehož součástí je základní balíček softwarového vybavení TruGolf pro zařízení pracující na operačním systému iOS, můžete pokračovat dál a licenci si za cenu 600 dolarů rozšířit na systém Windows a tím získat plnou podporu a kompletní balíček programů E6 Connect.

            S rozšířením na verzi EXPANDED získáte nejen kompletní nabídku 96 světových hřišť, ale i další možnosti, jako jsou tréninkové plochy, nastavení profilů hráčů, různé módy hry, on-line turnaje nebo možnost zahrát si proti dalším reálným hráčům z celého světa.

            Není to ale jen tato nabídka zábavy. Tím největším rozdílem je právě plná verze softwaru E6 Connect, tedy nejen ořezaná verze pro zařízení typu iPad nebo mobilního telefonu, ale plné rozlišení se všemi detaily běhajícími pod Windows a rozlišením až 4K.

            V balíčku hřišť jsou k dispozici hřiště jako Aviara, Belfry, Gleneagles, Bay Hill, Bethpage Black, Firestone, Innisbrook, Kapalua Plantation, Pinehurst No. 2, Torrey Pines South, Valderrama nebo Kunětická Hora. Mnohá z těch nejlepších hřišť jsou již dnes převedena na verzi 2.0, která poskytuje vyšší rozlišení textur objektů a doplnění dalších detailů zajišťujících ještě věrnější dojem. Výrobce dále zaručuje, že bude doplňovat nejméně čtyři nová hřiště každý rok, navíc již v nejvyšším stupni grafiky. Pro fajnšmekry je dále k dispozici balíček PREMIUM se třemi hřišti v Pebble Beach a s Oakmontem.

            V tréninkovém módu nabízí E6 Connect čtyři druhy velkých driving range, různé varianty nácviku krátké hry a ran z písku nebo několik zábavných miniher. Pro hru na hřištích si pak můžete vybrat z několika módů on-line soutěží, tedy hru na rány, bestball, scramble, stableford nebo klasickou jamkovku.

            Pro zimní trénink je dále k dispozici možnost uchování nebo sdílení statistik na portálu E6Golf. Po vytvoření osobního profilu lze všechny odehrané hry nebo trénink uchovat a sledovat a díky tomu můžete porovnávat, jak se vaše hra zlepšuje nebo na čem byste měli zapracovat.

            Jak již bylo v minulých dílech řečeno, s moderním snímacím zařízením dnes není problém získat dostatek dat pro fyzikální model a propočet reálného letu míčku nebo do něj započítat i další proměnné (počasí, vítr, nadmořskou výšku či povrch, ze kterého hrajete), a to i se záměrným faktorem nahodilosti. Každé takové zařízení už tedy přesně ví, jak jste míček trefili a co by po odpalu měl udělat. Jediné, co doma potřebujete, je tedy mít také software, který vám tato data dokáže věrně zobrazit nebo uložit do historie pro budoucí porovnání.

Žádnou novinkou už nejsou ani on-line tréninky, kdy nemusíte z domova vytáhnout paty a stačí pouze poskytnout trenérovi přístup do osobních statistik. O možnostech, jak trénovat se svým koučem on-line, se ale pobavíme až v příštím čísle.

Snad ještě jeden detail, o kterém jsme v minulém díle nemluvili: rohožka, ze které můžete své radovánky provozovat. Samozřejmě se nemusí jednat o žádný sofistikovaný koberec, ale zvážit byste měli jeho pružnost a trvanlivost. Pár her za zimu asi zvládne i metrážový kovral nebo běžná zátěžová podlahovina. Má však vedle trvanlivosti jednu podstatnou slabinu. U těchto povrchů se pod míček tak jako třeba na fairwayi nedostanete a vaše rány nebudou takové, jaké byste chtěli, aby byly i na jaře na hřišti. V tomto případě se vyplatí sáhnout po profesionálním řešení. Kvalitní golfová podložka 120 × 120 cm stojí kolem šesti tisíc korun. Rohožku můžete dále rozšířit o různé speciální odpalovací koberce, které budou vyhovovat vašim představám a do kterých se dá zapíchnout i klasické týčko. Simulují různé povrchy a některé modely vám dají i pocit odehrané rány a vyseknutí „řízku“.

Pokud vás naše řešení cenově dostupného domácího simulátoru zaujalo a chtěli byste možnosti softwaru TruGolf E6 Connect vidět na vlastní oči, jedno ze zařízení je instalováno u výhradního dodavatele pro ČR GolfGear v pražské Čechii. Stačí si domluvit schůzku a celé řešení si prohlédnout a vyzkoušet. (G)

 

Více informací na www.golfsimulatory.cz a golfgear.cz