Masters zná 84 účastníků, Fowler zatím chybí

PGA TOUR
Masters zná 84 účastníků, Fowler zatím chybí

Příští rok už se Masters odehraje v dubnu a znovu na něm nebudou chybět největší hvězdy v čele s Dustinem Johnsonem. Jedna velká golfová star ale zatím ve startovním poli schází. 


Daniel Berger byl v listopadu na třinácté pozici ve světovém žebříčku, přesto si Masters nezahrál. Zahraje si ho tak až v příštím roce, přesně deset měsíců poté, co si účast v Augustě zajistil.

Ještě déle ale čekal C.T. Pan, konkrétně 571 dní. Účast si zajistil díky triumfu na RBC Heritage, kvůli pandemii koronaviru si ale na svou premiéru musel počkat.

 

Masters k dnešnímu dni eviduje celkem 84 účastníků a je velice pravděpodobné, že se znovu dostane pod stovku.

Jednou z cest na Masters je nyní ovládnout jeden ze třinácti turnajů PGA Tour. Právě tyto turnaje nabízejí plný bodový zisk ve FedEx Cupu. Druhou cestou je poté konzistence a elitní světová padesátka.

Kdokoliv, kdo se dostane do elitní padesátky týden před Masters, nebude v Augustě chybovat. K tomuto cíli mají blízko Erik van Rooyen (51. místo) či Kevin Streelman (52. místo).

A bojovat chce rozhodně i Rickie Fowler. Ten začínal letošní rok na skvělé třiadvacáté pozici, postupně se ale propadl o rovných třicet pozic.