Překvapivým lídrem na Dubai Desert Classic Jihoafričan Sterne

Překvapivým lídrem na Dubai Desert Classic Jihoafričan Sterne

Po prvním kole dalšího turnaje European Tour ve Spojených arabských emirátech se v čele usadil Jihoafričan Richard Sterne, famózní závěr nám předvedl Martin Kaymer a v popředí najdeme i Sergia Garcíu.


Richard Sterne odehrál vynikající kolo s devíti birdie a jediným zaváháním. Jednu ránu ztrácí Američan Kurt Kitayma, poté už v leaderboardu najdeme Sergia Garcíu. Ten zapsal čisté kolo s šesti birdie a momentálně je hlavním aspirantem na dubajský triumf.

V popředí se nachází také Paul Casey, Thomas Detry, Tommy Fleetwood, Lee Westwood či také Martin Kaymer. Německý golfista přitom nezačal dobře a po dabláči na jedenáctce se se skóre +1 krčil na konci osmé desítky.

Posledních šest jamek ale proměnil v krasojízdu, zaznamenal pět birdie a do druhé rundy půjde z dělené deváté pozice. Solidní závěr zapsal i nestárnoucí Miguel Ángel Jiménez, po pěti bogey se ale dokázal dostat jen na skóre +2, což značí zítřejší boj o cut.

Na stejné a třeba i nižší pozici se nacházejí také Thomas Björn, Joost Luiten, Eddie Pepperell, Henrik Stenson, Danny Willett, Graeme McDowell, Ian Poulter, Jorge Campillo a také vítěz z minulého týdne Tyrrell Hatton. Pět bogey, jediné birdie, to je hodně slabý začátek pro světovou devítku.

Do turnaje vstoupil i Ital Andrea Pavan, po třinácté jamce se ale z Dubai Desert Classic předčasně rozloučil. Skóre +5 signalizovalo další neúspěch.

Úvodní kolo také přineslo jedno hole-in-one. Postaral se o něj Španěl Nacho Elvira, který se může těšit na čtyřdenní exkluzivní pobyt v jednom z dubajských hotelů.