Reed nechyboval, i proto má devátý titul z PGA Tour

PGA TOUR
Reed nechyboval, i proto má devátý titul z PGA Tour

Patrick Reed se ve finálovém kole Farmers Insurance Open vyvaroval závažnějších chyb a s pohodlným náskokem pěti ran si došel pro svůj devátý triumf na PGA Tour. 


Patrick Reed během tří kol nezaznamenal jediné double-bogey a dokázal to zopakovat i ve finále - právě díky tomu se nakonec raduje ze svého devátého titulu na nejslavnějším golfovém okruhu.

Reeda nerozhodila ani malá chyba v podobě bogey na osmičce, již předtím zahrál eagle na šestce a birdie na sedmičce. Ztrátu rány dohnal hned na deváté jamce, druhá devítka už byla bezchybná.

Poslední pětipar si tak s úsměvem na rtech užil bez jakéhokoliv stresu a zapsal ještě birdie, díky kterému nakonec před pěticí Finau - Hovland - Norlander - Palmer - Schauffele zvítězil o pět ran.

Největším soupeřem byl dlouho norský mladík Viktor Hovland, druhou devítku ale naprosto nezvládl. Tři bogey, žádné birdie a nakonec tedy až dělená druhá pozice.

Rory McIlroy bere až dělené šestnácté místo, z Evropanů se před světovou šestku dostali Španěl Jon Rahm a také obrozený Francesco Molinari.