Molinari znovu urval TOP 10 a slaví významný posun

PGA TOUR
Molinari znovu urval TOP 10 a slaví významný posun

Italský golfista Francesco Molinari podruhé v řadě obsadil na turnaji PGA Tour umístění v nejlepší desítce a konečně se propracovává tam, kam patří.


Zatímco Patrick Reed se po vítězství na Farmers Insurance Open vrátil do předběžné nominace na Ryder Cup, Francesco Molinari, tedy hrdina minulého souboje mezi Evropou a USA, má k nominaci stále velmi daleko.

Momentálně se nenachází v TOP 15 v případě evropských bodů a ani v případě světových bodů. Přesto se zřejmě italské hvězdě blýská na lepší časy.

Molinari po loňském trápení podruhé v řadě obsadil na turnaji PGA Tour umístění v TOP 10. Po The American Express, kde byl dělený osmý, se na Farmers Insurance Open dostal na dělenou desátou pozici díky fantastickému finále.

Molinari nezahrál jediné kolo nad par, po třech rundách měl ale skóre jen -1, což by stačilo na dělené dvaačtyřicáté místo. Molinari ale ve finále zahrál šest birdie bez jediné chyby a do desítky se nakonec vměstnal.

Kromě zvýšené formy může osmatřicetiletý golfista slavit ještě jednu událost - konečně se znovu vrátil do TOP 100 světového žebříčku. Aktuálně je na 95. pozici a v tomto roce už snad může jen a jen stoupat.