V Saúdské Arábii nečekaným lídrem Horsey

V Saúdské Arábii nečekaným lídrem Horsey

Do prestižního turnaje Saudi International nejlépe vstoupil Angličan David Horsey, jenž zahrál čisté kolo s devíti birdie. Neztratili se ani další favorité, kupříkladu vítěz z minulého týdne na PGA Tour ale skvěle rozhodně nezačal. 


David Horsey byl skvělý především na druhé devítce. Během osmi jamek zapsal sedm birdie a na osmnáctce uhájil čistou skórkartu parem. O ránu zpět je Skot Stephen Gallacher, který osm ran dokázal upsat i se dvěma bogey.

Z favoritů nejlépe začal Bryson DeChambeau, na skóre -5 jsou také Hao-Tong Li či Thomas Pieters. Z evropských hvězd se dařilo Tyrrellu Hattonovi či Martinu Kaymerovi, na skóre -3 a dělené sedmnácté pozici najdeme také světovou jedničku Dustina Johnson, Iana Poultera, Leeho Westwooda nebo také Dannyho Willetta.

O ránu níže jsou po první rundě Tony Finau, Tommy Fleetwood, Viktor Hovland, Justin Rose a také Phil Mickelson, až poté najdeme v leaderboardu vítěze z minulého týdne na PGA Tour Patricka Reeda. Tři bogey a čtyři birdie, to není bůhvíjaký start.

Podobný měl v tom případě také Jorge Campillo, Paul Casey, Jazz Janewattananond nebo Kevin Na. Nad parem naopak hrají Jamie Donaldson, Miguel Ángel Jiménez, Henrik Stenson, Matt Wallace či Ernie Els. Ti tak musí zítra hodně zabrat.