Koepka převzal otěže, Hovland selhal na poslední jamce

PGA TOUR
Koepka převzal otěže, Hovland selhal na poslední jamce

Brooks Koepka odehrál další vynikající kolo a ve své domovině už vede. Famózní rundu si připsali Bryson DeChambeau a Collin Morikawa, dlouho se zdálo, že i Viktor Hovland bude s pátečním kolem spokojený. 


Brooks Koepka si čistou skórkartu pokazil až na osmnáctce. Po sedmi birdie zaznamenal bogey a do Moving day půjde s náskokem jedné rány na trio Horschel - Morikawa - Smith.

Především druhý jmenovaný včera zářil. Jedna chyba a devět birdie, to bylo vyrovnání rekordu hřiště. Za -8 hrál i Bryson DeChambeau, který se oproti první rundě zlepšil o neuvěřitelných třináct ran.

Fantasticky hrál i Viktor Hovland, na poslední jamce ale přišel hned o čtyři rány. Po drivu do bunkeru poslal míček daleko za green, následně se znovu dostal do bunkeru a z něj v těžké pozici zahrál opět daleko do křovin. Po čtvrtečním birdie je tak "sněhulák" na devítce přímo strašidelný.

Nejlepším Evropanem zůstává Matt Fitzpatrick, se skóre -9 navíc rozhodně může na WGC - Workday Championship útočit na titul. Mimo hru je naopak Dustin Johnson. Světová jednička se sice zlepšila o osm ran, na první pozici ale ztrácí propastných třináct úderů.