Morikawa se znovu čtvrtý na světě, DeChambeau se propadl

PGA TOUR
Morikawa se znovu čtvrtý na světě, DeChambeau se propadl

Collin Morikawa se po vítězství na akci World Golf Championship vrátil do nejlepší pětice golfového světového žebříčku. Pád naopak potkal Brysona DeChambeaua.


Collin Morikawa na Floridě získal svůj první titul z akce WGC, počtvrté zvítězil na PGA Tour a opět se tak vrátil do TOP 5 světového golfového žebříčku. Lépe na tom jsou už pouze Dustin Johnson, Jon Rahm a Justin Thomas.

Morikawa po nedělním triumfu přiznal, že po neúspěšném U.S. Open a následném Shriners Hospitals for Children Open potřeboval reset. "Posadil jsem se s mým trenérem Rickem a řekl jsem mu upřímnou pravdu. Moc jsem se uspokojil, byl jsem líný. Byl to ale jen duševní stav," podotkl.

"Před Masters jsem se trochu resetoval a dobře jsem na sobě pracoval během prosince, několikrát i na European Tour. A od začátku tohoto roku jsem se cítil velmi dobře," dodal mladý Američan.

Co se dalších změn ve světovém žebříčku týče, kvůli posunu Morikawy vypadl z nejlepší pětky Tyrrell Hatton, který je aktuálně šestý. Do TOP  se poté probojoval Patrick Reed, který "vyšoupl" svého krajana Brysona DeChambeau.

Ten po vítězství na U.S. Open sice hned dvakrát skončil v TOP, na titul ale nedosáhl. A po nepovedeném vystoupení na Genesis Invitational vybojoval na Floridě jen dělené dvaadvacáté místo.