Senzační Westwood v čele, dvě esa a naprostý kolaps Hovlanda

PGA TOUR
Senzační Westwood v čele, dvě esa a naprostý kolaps Hovlanda

Moving day na Arnold Palmer Invitational opět zafungoval. Do čela se senzačně posunul Lee Westwood, k vidění byla dvě esa, odstoupení Justina Rosea a také kolaps Viktora Hovlanda.


Famózní start do třetího kola prožil Jordan Spieth. Na jedničce birdie, na dvojce hole-in-one a na trojce parádní záchrana paru. Právě na trojce se rozhodlo, že Spieth v dalším průběhu půjde sám.

Jeho sobotní parťák Justin Rose zahrál na čtyřparu devítku a kvůli zranění z turnaje odstoupil. Spietha to z míry nevyvedlo, vypracoval si dokonce náskok dvou ran, o ten ale přišel. Místo toho půjde do finále se ztrátou právě dvou úderů.

Do čela se totiž překvapivě propracoval Lee Westwood. Při Moving day zahrál tři bogey, ale také eagle na šestnáctce a hned osm birdie! O ránu zpět najdeme Brysona DeChambeau, který nám předvedl další ze svých neuvěřitelných drivů, a Kanaďana Coreyho Connerse.

V TOP 20 se kromě Westwooda nachází dalších pět ostrovních hráčů. Anglické kvarteto Fleetwood - Hatton - Casey - Fitzpatrick doplňuje na děleném sedmém místě Rory McIlroy.

Skóre -7 má i Jazz Janewattananond, autor druhého včerejšího esa. Parádní úder se mu povedl na čtrnáctce, kde v úvodní rundě zahrál bogey a v pátek birdie. 

Kolaps naopak potkal Viktora Hovlanda, tedy hráče, který by už zítra měl jít do čela FedEx Cupu. Oproti páteční rundě se zhoršil o devět ran, kromě tří birdie zaznamenal šest bogey a jedno double-bogey a z bojů o titul se propadl na dělené pětatřicáté místo.