Drama Dechambeau vs. Westwood ovládl Američan. Hovland vyhořel

PGA TOUR
Drama Dechambeau vs. Westwood ovládl Američan. Hovland vyhořel

Bryson DeChambeau svedl na Arnold Palmer Invitational senzační souboj s Lee Westwoodem a nakonec s náskokem jedné rány získal svůj devátý titul na okruhu. 


Viktor Hovland finálové kolo vůbec nezvládl. Poztrácel dalších šest ran a propadl se až na dělené devětačtyřicáté místo. Na první pozici ve FedEx Cupu se tak podle očekávání nedostal.

Naprosto brutální propad poté zažil Jazz Janewattananond. Ze hry o titul vypadl a nakonec končí až dělený 57. Ve finále zahrál jediné birdie a celkem 84 ran, tedy +12!

Esem zazářil Kristoffer "Ace" Ventura, bláznivé kolo se třemi birdie, šesti bogey, jedním double-bogey a jedním triplem ho ale na vyšší než šestatřicátou pozici nedovedlo.

Zklamal i Jordan Spieth. Po birdie na šestce se dokonce dostal do čela, od té chvíle ale zaskórovat nedokázal. Několik povedených puttů mu tam nespadlo a se čtyřmi bogey došel kolo za 75. Výsledkem je dělená čtvrtá pozice.

O titul se svými chybamu připravil i Corey Conners. Po eaglu na šestnáctce ztrácel jedinou ránu, dvě bogey v řadě jej odsunuly na třetí místo. Boj o titul tak patřil dvojici DeChambeau - Westwood.

Američan chyboval hned na jedničce, v té chvíli měl Westwood náskok dvou ran. DeChambeau zaskóroval na čtyřce a šestce a své skóre ustálil na -11. Od té chvíle už žádná změna nepřišla.

Westwood hrál solidní kolo, definitivně jej zlomilo bogey na čtrnáctce. Na šestnáctce nedokázal využít příležitost na pětiparu, parem skončila i sedmnáctka. Skvěle poté rozehrál poslední jamku, míček mu ale padl do divotu. Přesto dokázal zahrát na green a dvěma putty vypracoval tlak na DeChambeaua.

Ten ale nezaváhal, náročný putt do paru proměnil a může se tak radovat ze svého devátého titulu na okruhu PGA Tour.